Coachning för rådgivare inom naturresursområdet, 3 hp

Senast ändrad: 13 oktober 2022
Ett grönt träd med många grenar fotograferat underifrån, foto.

Vad är coacning, egentligen? Hur fungerar det? Och – fungerar det? Kursen ger dig de  bärande tankarna och människosynen som hör ihop med ett coachande förhållningssätt och vill inspirera dig att utvecklas vidare tillsammans med dina kunder; hjälpa dig att se nya möjligheter och nya sätt att möta och förstå människor.

Alla möten är unika. Men själva det coachande förhållningssättet bygger på grundläggande värderingar och attityder som blir verktyg som du kan komma långt med – både i jobbet som rådgivare och i hela livet.

I kursen blandas inläsningsavsnitt med inlämningsuppgifter. Du får reflektera och fundera på egen hand och även lösa coachinguppgifter i samverkan med andra.  Till din hjälp under kursen finns två erfarna coacher som delar med sig av sin kunskap och erfarenhet.

Tre hp (högskolepoäng) motsvarar två veckors heltidsstudier (80 timmar). Kursen består till  50 % av webbaserad teori och till 50 % av praktisk inlärning genom fysiska träffar och implementering i det egna arbetet. 

Detta är en uppdragsutbildning. Om du vill gå kursen kontakta Magnus Ljung för intresseanmälan.

Det krävs minst sex till åtta anmälda för att kursen ska starta. Detta eftersom kursen bygger delvis på träffar med erfarenhetsutbyte och diskussioner mellan deltagarna.

 

Här hittar du kursplanen.


Kontaktinformation

Magnus Ljung
Agronomie doktor, statskonsulent och verksamhetsledare för SLU RådNu.

magnus.ljung@slu.se
tel: +46 511 671 17, +46 70 338 71 17