Hoppa till huvudinnehåll

SLU RådNu - kompetenscentrum för rådgivning

SLU RådNu är ett nationellt kompetenscentrum för rådgivning som arbetar brett inom de gröna näringarna – från jord till bord.

hand håller jord

Forskning för framtiden

Vår forskning ska bidra till ny kunskap om kommunikation, rådgivning, lärande och samverkan med fokus på naturresurshantering. Genom att använda nya arbetsmetoder och kommunicera tydligt kan vi nå ökad hållbarhet och hantera många olika mål. I vårt arbete är metodfrågor viktiga, såväl i enskild rådgivning som i komplexa samverkansprocesser.
studenter

Utbildning ger hållbarhet

Våra kurser ska bidra till en stärkt kapacitet hos framtidens rådgivare, kommunikatörer och ledare med avseende på deras förmåga att själva driva förändringsprocesser för ökad hållbarhet. Målsättningen är att utveckla tvärvetenskapliga, forskningsanknutna utbildningar av hög kvalitet för både nationella och internationella studenter.
Äpplen

Samverkan med näringen

Vi vill vara den självklara samarbetspartnern för aktörer inom den gröna sektorn när det gäller vetenskapligt baserad kunskap om rådgivning och sociala innovationer. Vår roll som samverkans- och kompetensplattform stärks genom gemensamma initiativ med externa parter. Fokus ligger på att skapa metoder som stöttar utveckling.
kollage

Aktuella projekt

Bättre jordhälsa – från att våga och vilja till att kunna. Brukningsmetoder och klimat. Beespoke –Benefitting Ecosystems through Evaluation of food Supplies for Pollination to Open up Knowledge for End users. Medborgarforskning för utvärdering av pollinatörer. Kompetensnav och regional bihälsorådgivning. Naturbruksdialog och naturbruksplan. Social hållbarhet i lantbruket. BioGov – en ny förvaltningsmodell. SustAinimal – nytänkande om de livsmedelsproducerande djurens framtida roll. Nätverk för regionala rådgivare inom bihälsa.
Följ oss på Facebook!
Publicerad: 12 maj 2022 - Sidansvarig: anna.lind.lewin@slu.se
Loading…