Frågor och svar om våra kurser

Senast ändrad: 26 januari 2022

Har du frågor om våra kurser? Du är inte ensam. Här kommer svar på de vanligaste frågorna. Du är även välkommen att höra av dig till någon av oss. Våra kontaktuppgifter hittar du under "Personal" ovan.

  • När startar kursen?

Kurserna erbjuds i första hand till grupper, dvs startdatum anpassas efter gruppens önskemål.

  • Hur anmäler jag mig?

SLU RådNu:s hemsida hittar du  intresseanmälan på kurssidan för respektive kurs. Du får genast en automatisk bekräftelse via mail och när startdatum är bestämt kommer ett avtal via posten. När du returnerat avtalet till oss kommer en faktura på posten.

  • Hur fakturerar ni?

SLU RådNu tillhör SLU som har central fakturahantering. Vi fakturerar via post. Vi har inte möjlighet att fakturera via mail eller ta emot swish.

  • Vad är minsta antalet deltagare för kursstart och varför?

Det krävs minst sex till åtta anmälda för att en kurs ska starta. Detta eftersom kursen bygger delvis på träffar med erfarenhetsutbyte och diskussioner mellan deltagarna.  För att få bästa möjliga utbyte av träffarna, behöver man vara en grupp deltagare.

  • Jag var anmäld till en kurs som inte startade på grund av få deltagare. Hur kan jag gå kursen?

Du placeras på intresselista och får information så snart nästa kurstillfälle planeras. Om du fortfarande har intresse och möjlighet att gå kursen då, aktiverar vi din anmälan igen.

  • Vad händer om jag missar en kursträff?

Träffarna i kursen är obligatoriska. Om du missar en träff, får du som kompletterande uppgift skriva en reflektion på 1000 ord (ca 2 A4) om ämnet för träffen. Kontakta kursledaren för närmare instruktioner, om du behöver göra en komplettering.

  • Hur länge har jag tillgång till kursmaterialet?

Du har tillgång till kursmaterialet under ett år. Om du inte blir godkänd på provet inom den tiden, har du möjlighet att göra omprov nästa gång kursen går. Kontakta kursadministrationen för information om hur du ska göra.

  • Var är träffarna i kursen?

I de flesta fall hålls kursträffarna på SLU i Skara. Om en större grupp önskar träff på annan ort kan vi ordna en annan lösning. Detta påverkar då kurskostnaden.

  • Vad är en uppdragsutbildning?

Uppdragsutbildning är utbildning som säljs till arbetsgivare för anställdas räkning. Det gäller i första hand personalutbildning i syfte att vara till nytta för företaget. Deltagarna utses av arbetsgivaren.


Kontaktinformation