Frågor och svar om våra kurser

Senast ändrad: 14 mars 2024

Har du frågor om våra kurser? Du är inte ensam. Här kommer svar på de vanligaste frågorna. Du är även välkommen att höra av dig till någon av oss om du inte hittar svaret på just din fråga. Våra kontaktuppgifter hittar du under "Medarbetare" ovan.

Vad är en uppdragsutbildning?

Uppdragsutbildning är utbildning som säljs till arbetsgivare för anställdas räkning. Det gäller i första hand personalutbildning i syfte att vara till nytta för företaget. Deltagarna utses av arbetsgivaren

När startar kursen?

Kurserna erbjuds i första hand till grupper och startdatum anpassas efter gruppens önskemål.

Hur anmäler jag mig?

SLU RådNu:s hemsida, på kurssidan för respektive kurs, hittar du kontaktuppgifter för intresseanmälan. Du får en bekräftelse via mail och när startdatum är bestämt kommer ett avtal via posten. När du returnerat avtalet till oss kommer en faktura på posten.

Hur fakturerar ni?

SLU RådNu tillhör SLU som har central fakturahantering. Vi fakturerar via post. Vi har inte möjlighet att fakturera via mail eller ta emot swish.

Hur länge har jag tillgång till kursmaterialet?

Du har tillgång till kursmaterialet under ett år. Om du inte blir godkänd på kursen inom den tiden, har du möjlighet att göra komplettering nästa gång kursen går. Kontakta kursadministrationen för information om hur du ska göra.

Var är träffarna i kursen?

I de flesta fall hålls kursträffarna på SLU i Skara. Om en större grupp önskar träff på annan ort kan vi ordna en annan lösning. Detta påverkar då kurskostnaden.

Vad händer om jag missar en kursträff?

Kursträffarna är obligatoriska och viktiga som reflekterande moment. Om du missar en träff, får du som kompletterande uppgift skriva en reflektion på 1000 ord (ca två A4) om ämnet för träffen. Kontakta kursledaren för närmare instruktioner, om du behöver göra en komplettering.

Vad är minsta antalet deltagare för kursstart och varför?

Det krävs sex till åtta anmälda för att en kurs ska starta. Detta eftersom kurserna bygger delvis på träffar med erfarenhetsutbyte och diskussioner mellan deltagarna. För att få bästa möjliga utbyte av träffarna, behöver man vara en grupp deltagare.

Om det blir för få anmälda placeras du på intresselista och får information så snart nästa kurstillfälle planeras. Om du fortfarande har intresse och möjlighet att gå kursen då, aktiverar vi din anmälan igen.

Jag var anmäld till en kurs som inte startade på grund av få deltagare. Hur kan jag gå kursen?

Du placeras på intresselista och får information så snart nästa kurstillfälle planeras. Om du fortfarande har intresse och möjlighet att gå kursen då, aktiverar vi din anmälan igen.

Det krävs sex till åtta anmälda för att en kurs ska starta. Detta eftersom kurserna bygger delvis på träffar med erfarenhetsutbyte och diskussioner mellan deltagarna. För att få bästa möjliga utbyte av träffarna, behöver man vara en grupp deltagare.


Kontaktinformation

Maria Lingaas, Utbildningsledare
SLU Meny, SLU RådNu
maria.lingaas@slu.se
0511-670 22