Hoppa till huvudinnehåll

Poddar, TV och tidningar

Lyssna på forskare som berättar om aktuell forskning inom One Health på TV eller i radio och poddar. Här hittar du också forskares medverkan i dagpress och andra tidningar.

AMR, mänskligt beteende och Uppsala Health Summit

Intervju med Ulf Magnusson, professor vid institutionen för kliniska vetenskaper i podden The AMR Studio från Uppsala antibiotikacentrum.

Text "The AMR studio. Episode X6".

Vi mår bra av djur

Kan djur hjälpa oss med balansen i det moderna livet? Allt mer forskning pekar i den riktningen. SLU-professor Lena Lidfors medverkar i Pälspodden som presenteras av Agria.

En människohand på en vit hästs ansikte. Foto-

Djuren är extra viktiga för oss i kristider

Hem & Hyra intervjuar SLU-professor om husdjurens betydelse för vårt välbefinnande. Många känner sig ensam i dessa tider och då kan djuren vara ett stort stöd.

En katt sover i en äldre persons knä.

Poddavsnitt: Djur & natur som friskvård

Varför är inte friskvårdande insatser med djur och natur en naturlig del inom skola, vård och omsorg i Sverige idag? Några tankar och idéer delges i poddavsnittet från Kvalitetsmässan.

Flera personer och en hund i en monter inomhus, foto.

Barns utemiljö viktig för hälsan

Forskning visar: "Barn som vistas i varierade gröna utemiljöer med möjlighet att skapa egna platser och lekar mår bättre både fysiskt och psykiskt". Läs hela debattinlägget i Sydsvenskan.

Ett barn gungar utomhus, foto.

Djur i vården sprider glädje och minskar oro

Hur kan djur ha positiv inverkan på vår hälsa? Hur används djur i vårdsyfte? Det är några av de frågor som SLU-professor Lena Lidfors gav svar på i TV-inslaget från Malou efter tio.

En äldra kvinna med två hästar utomhusm, foto.

Värdet av sociala tjänstehundar inom skola, vård och omsorg

Lyssna på Lena Lidfors, professor i etologi och programchef för forskningsplattformen SLU Framtidens djur, natur och hälsa på Sveriges lantbruksuniversitet, när hon intervjuas i podcasten ”Hälsans hundar”.

Äldre dam och en social tjänstehund, foto.

Forskning visar: Trädgårdsterapi effektivt mot utbrändhet

Trädgårdsterapi kan vara den effektivaste behandlingen för personer som lider av utmattningsdepression. Se SVT:s nyhetsinslag!

Händer jobbar med planteringsjord, foto.

Coronaensamhet lindras med husdjur

SLU-professor Lena Lidfors berättar i Studio Ett om betydelsen av våra husdjur och vilken forskning som finns på området.

En orange och vit katt slickar på sin tass, foto.
Publicerad: 24 maj 2023 - Sidansvarig: futureonehealth@slu.se
Loading…