Hoppa till huvudinnehåll

Om oss

SLU Future One Health är en av SLU:s fyra framtidsplattformar. Vi inspirerar och stödjer SLU:s tvärvetenskapliga forskning, utbildning och samverkan där djur, människor och våra omgivande ekosystem samspelar. 

Varför fokus på One Health-frågor?

Inom forskningsområdet One Health studeras frågor i gränssnittet mellan djurhälsa, humanhälsa och ekosystemhälsa. Detta är viktigt för att ta fram ny kunskap om till exempel sjukdomsspridning och antimikrobiell resistens, om hur människans hälsa kan stärkas med hjälp av djur och natur, och om djurs och människors gemensamma livsstilssjukdomar.

SLU Future One Health stöttar tvärvetenskaplig forskning inom området genom att bland annat skapa mötesplatser för forskare, kommunicera forskningsresultat och genom att vara aktiva i samhällsdebatten.

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Håll dig ajour med vad som händer inom One Health vid SLU genom att prenumera på 'One Health Updates'. Löpande information om kommande evenemang, nya publikationer, öppna utlysningar och One Health-projekt med mera.

Ett kollage av ikoner från sociala medier, illustration.

Våra aktiviteter

SLU Future One Health arrangerar, medverkar och stödjer olika aktiviteter för att stimulera SLU:s One Health-forskning.

Tre personer och en hund inomhus, foto.

SLU Future One Health och de globala målen

SLU Future One Health bidrar till FN:s globala mål för hållbar utveckling. Det är framför allt sju av målen som hamnar inom ramen för uppdraget.

Logga Globala målen

Vi är en av SLU:s fyra framtidsplattformar

SLU:s fyra framtidsplattformar integrerar olika vetenskapsområden och ökar samverkan mellan forskarna och olika samhällsintressen.

Publicerad: 02 mars 2023 - Sidansvarig: futureonehealth@slu.se
Loading…