Hoppa till huvudinnehåll

SLU Future One Health

är en strategisk plattform för stimulans av tvärvetenskaplig forskning, utbildning och samverkan för god hälsa och välfärd för djur och människor i hållbara ekosystem. Vi är en av SLU:s fyra framtidsplattformar.

The One Health Breakfast Club

Ta chansen att tillsammans med andra SLU:are diskutera tvärvetenskap kopplat till One Health. Vi inleder varje event med ett kort inspirationsföredrag följt av mingelfrukost. Se datum för kommande event!

Kaffe på en skärbräda med kakor och kaffebönor bredvid. Foto.

Klimatsamtal på SLU

SLU Global och SLU:s Framtidsplattformar tar avstamp i IPCC-rapporterna och anordnar därav en serie vetenskapliga klimatsamtal. Håll utkik efter nya datum och se inspelningar från tidigare events.

Sprucken uttorkad jord och en rapsblomma. Foto.

Framtidsplattformarna och tvärvetenskap

Komplexa utmaningar kräver en palett av lösningar. Ett av framtidsplattformarnas viktigaste mål är att utveckla tvärvetenskapliga arbetssätt vid SLU genom att initiera och möjliggöra samarbete över vetenskapliga disciplingränser.

En person som skärmflyger bland vita moln. Foto.

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Håll dig ajour med vad som händer inom One Health vid SLU genom att prenumera på 'One Health Updates'. Löpande information om kommande evenemang, nya publikationer, öppna utlysningar och One Health-projekt med mera.

Ett kollage av ikoner från sociala medier, illustration.
En konceptmodell av one health, illustration.

One Health - samspelet mellan djur-, human- och ekosystemhälsa

För att förstå det komplexa samspelet mellan djurhälsa, humanhälsa och ekosystemhälsa krävs ett tvärvetenskapligt angreppssätt och samarbete mellan flera vetenskapliga discipliner. Vid SLU finns bred kompetens inom One Health-området.  

Publicerad: 05 december 2023 - Sidansvarig: futureonehealth@slu.se
Loading…