Hoppa till huvudinnehåll

Se, lyssna & följ

Här hittar du inspelningar av seminarier som SLU Future One Health arrangerat och poddsändningar med mera där SLU:s One Health-forskare medverkar. Du hittar också information om var du följer oss på sociala medier.

Prenumera på vårt nyhetsbrev

Håll dig ajour med vad som händer inom One Health vid SLU genom att prenumera på 'One Health Updates'. Löpande information om kommande evenemang, nya publikationer, öppna utlysningar och One Health-projekt med mera.

Ett kollage av ikoner från sociala medier, illustration.

Almedalsseminarium om antibiotikaresistens

SLU i Almedalen 2021 - missade du vårt seminarium: Antibiotikaresistens - den tysta pandemin hotar människor, djur och miljö? Då kan du titta på det i efterhand här.

Kvinna på skogspromenad med tre hundar, solen är på väg ner. Foto.

Vad innebär konceptet One Health - en hälsa?

Djur och människor delar samma livsmiljöer och vi påverkas av varandras hälsa och av hur vår miljö mår. Vi förklarar hur allt hänger ihop i denna 3-minutersfilm.

Webbinarium: Djur och människor ur ett pandemiperspektiv

Se inspelningen av vårt pandemi-webbinarium med fokus på hur och varför pandemier uppstår och vilken roll djuren och vi människor spelar.

Corona virus. Foto.

Konferensen DJUR NATUR HÄLSA 2019

Missade du vår nationella 2-dagars konferens? Här kan du se den filmade versionen av den första konferensdagen, producerad av Sveriges Utbildningsradio.

Människor på promenad med en hund i skogen, foto.

Coronaensamhet lindras med husdjur

SLU-professor Lena Lidfors berättar i Studio Ett om betydelsen av våra husdjur och vilken forskning som finns på området.

En orange och vit katt slickar på sin tass, foto.

Inspelade seminarier

Vissa av SLU Future One Healths seminarier har spelats in och finns samlade här.

Röda bakterier mot blå bakgrund, illustration.

Poddar och media

SLU:s forskare deltar aktivt i samhällsdebatten. Här finns poddar, tidningsartiklar, radio- och tv-sändningar med våra forskare.

Äldre dam och en social tjänstehund, foto.
Publicerad: 25 maj 2023 - Sidansvarig: futureonehealth@slu.se
Loading…