Hoppa till huvudinnehåll

Regionala hubbar

SLU Urban Futures har tre regionala hubbar i Ultuna, Alnarp och Umeå. Hubbarna förankrar plattformen fysiskt vid SLU:s tre huvudcampus, och skapar möjligheter till samverkan mellan fakulteter samt med samhällsaktörer i de tre regionerna.
Vy över ett landskap med åkermark och en stad vid horisonten.

Regional samverkan

De tre regionala hubbarna fungerar som en kontaktpunkt för såväl interna som externa samarbeten i respektive region. Syftet är att stärka SLU:s roll som relevant samarbetspartner inom temat hållbar urbanisering och omställning. Genom sin utåtriktade verksamhet arbetar hubbarna med att etablera och främja nätverk mellan fakulteter, och processer för samverkan med det omgivande samhället. 

Björkträd i raka rader.

Alnarp Hub

Vår Alnarp Hub är lokaliserad vid Enheten för Samverkan och Utveckling (SoU) och koordineras av Tove Stenius, programsekreterare på SLU Urban Futures.
Satellitbild som visar de olika campusområdena i Umeå.

Umeå Hub

Vår Umeå Hub är lokaliserad vid Institutionen för skogens biomaterial och teknologi (SBT) och koordineras Dimitris Athanassiadis, forskare.
Studenter sitter vid bänkar under träd.

Aktiviteter

Hubbarna deltar i och arrangerar aktiviteter såsom specifika evenemang, seminarieserier och Living Labs. Ett exempel på detta är webinarieserien Urban Forests, ett samarbete mellan SLU Urban Futures Hub i Umeå och SLU Future Forests.
Publicerad: 28 juni 2022 - Sidansvarig: hanna.weiber.post@slu.se
Loading…