Hoppa till huvudinnehåll

Klimatsamtal på SLU

SLU Global och SLU:s fyra Framtidsplattformar arbetar för att främja vetenskapliga klimatsamtal vid SLU. Det finns seminarier öppna för alla och vissa evenemang endast för anställda vid SLU. Här nedan kan du kolla in kommande klimatsamtal och några andra relevanta evenemang på SLU.

Alla FN:s hålbarhetsmål, ikoner.

Stöd för författarbidrag till IPCC-rapporter

Stöd finns tillgängligt för SLU-forskare att engagera sig i författaruppdrag med IPCC – som kan sträcka sig från framtida utvärderingsrapporter till särskilda rapporter om specifika ämnen.

Författarbidrag till IPCC-rapporter begärs vanligtvis in natura, och därför strävar SLU efter att ge ekonomiskt stöd för att underlätta forskarnas engagemang i denna värdefulla process.

Summan av tillgängligt stöd ska variera beroende på behov. Förfrågningar är välkomna till global@slu.se (ämnesrad ‘IPCC-författarskapsstöd’)

SLU-events kopplade till klimatförändringar

Bakgrund

Under 2021 och 2022 lanserade IPCC sin sjätte utvärderingsrapport som presenterar den aktuella vetenskapliga kunskapen om den fysikaliska grunden, begränsningar, effekter, anpassning och sårbarhet. Den första delen, skriven av arbetsgrupp 1, fick stor uppmärksamhet både i Sverige och globalt när den släpptes sommaren 2021. Den senaste IPCC-utvärderingsrapporten innan dess kom 2014 och gav den vetenskapliga grunden för Parisavtalet.

SLU Global, SLU Future FoodSLU Future Forests, SLU Future One Health och SLU Urban Futures tar lanseringen av IPCC-rapporterna som en möjlighet att fördjupa det vetenskapliga samtalet om klimatförändringar över olika discipliner vid SLU, med en rad vetenskapliga dialoger för SLU-anställda, samt öppna seminarier för både externa deltagare och SLU-anställda. Alla evenemang hålls på engelska. 

SLU och klimatet

Hur jobbar SLU med klimatfrågorna? Vi bidrar med kunskap, stöd vid beslutsfattande och fakta om klimatlösningar.

Publicerad: 27 maj 2024 - Sidansvarig: agnes.bondesson@slu.se
Loading…