Det moderna samhället med nya livsmönster, globalisering och en större medvetenhet om miljöns sårbarhet, innebär stora förändringar i vår livsmiljö. För att skapa en uthållig stads- och landsbygd krävs en bred kunskap och förmåga att kommunicera, formulera lösningar och se sammanhang.
De tre första åren lär du dig arkitektens arbetsmetoder och läser obligatoriska kurser i landskapsarkitektur, landskapsplanering och formlära. I flera kurser arbetar du i praktiknära projekt där du övar upp din förmåga att hantera komplexa situationer inom fysisk planering, design, projektering och förvaltning, och lär dig väga samman olika aspekter och skilda intressen. Du lär dig att analysera, skissa, göra bilder och presentationer. Dessutom går du kurser som handlar om mark, vatten, växter och ekologi, lär dig park- och trädgårdshistoria samt studerar människors behov och intressen. Du avslutar den grundläggande nivån med att göra ett självständigt arbete, kandidatarbetet.
De två avslutande åren innehåller en obligatorisk arbetsplatsförlagd praktikkurs som ger dig möjligheter att knyta kontakter med arbetsmarknaden. Övriga kurser väljer du efter egen inriktning. Du kan exempelvis välja en bredare väg med kunskaper och färdigheter i både landskapsplanering och landskapsarkitektur, en inriktning mot landskapsarkitektur med fördjupning i designfrågor eller en inriktning mot landskapsplanering med fördjupning om planering. Under de två åren väljer en del studenter att läsa en del av sin utbildning utomlands genom utbytesprogram med universitet i Europa, USA eller Canada. Du avslutar din utbildning med att göra ett självständigt arbete, examensarbetet.
Ramschema och utbildningsplan hittar du här.