Hoppa till huvudinnehåll

Akvakulturforskning vid SLU

Forskningen vid SLU bidrar till en hållbar utveckling av akvakultur genom utveckling av moderna avelsprogram, resurseffektiva och högkvalitativa fiskfoderingredienser och cirkulära innovativa odlingsmetoder. Miljö, ekonomi, djurvälfärd och livsmedelskvalitet är i fokus för vår forskning.

SLU Aquaculture finansierade projekt

Plattformen ger bidrag för projekt som syftar till att stärka forskningen inom akvakultur och bidra till tvärvetenskapligt samarbete inom SLU. Läs om våra pågående aktiviteter i olika projekt.

En regnbåge vägs och mäts. Foto.

Akvakulturforskare vid SLU

Är du intresserad av akvakultur och vill komma i kontakt med våra forskare kopplade till SLU Aquaculture? Här hittar du information om deras expertområden samt kontaktuppgifter (på engelska).

SLU-professor Anders Kiessling står med en håv intill ett fisktråg. Foto.

Infrastruktur för forskning inom akvakultur

Här hittar du en lista över forskningsinfrastrukturer vid SLU, även tillgänglig för forskare vid andra universitet eller företag. Hittar du något som passar din forskning? (på engelska)

Fisklabbet i VHC vid SLU Ultuna. Foto.

Film: Cirkulärt foder gör svensk regnbågslax grön

Se filmen (7:50 min) om projektet "5 ton grön fisk i disk" som resulterat i Sveriges första gröna regnbågslax i butik och på ett fåtal restauranger.

Grön regnbågslax på en tallrik, laxen är odlad med foder gjort på insikter. Foto.

Forskningsprojekt vid SLU

Forskningsresultat (populärvetenskap)

Publicerad: 09 juni 2022 - Sidansvarig: aquaculture@slu.se
Loading…