Hoppa till huvudinnehåll

Framtidslabbet

Framtidslabbet är ett forum för tvärvetenskapligt utforskande av framtida forskningsfrågor och samhällsutmaningar.

Post-it lappar under workshop.

Forskning med framtidsperspektiv

Framtidslabbet initierades 2019 av de två framtidsplattformarna SLU Urban Futures och SLU Future Food. Labbet har därför sitt tematiska fokus där dessa plattformars ämnesmässiga inriktning möts: hållbar stadsutveckling och ett hållbart livsmedelssystem. Under 2020 deltog en tvärvetenskaplig forskargrupp i ett projekt där deltagarna fördjupade sig inom framtidsstudier och utvecklade egna projekt med framtidsperspektiv. Under 2022 driver framtidslabbet en webbinarieserie, dit alla som är intresserade av framtidsstudier är välkomna.

Urban Take-Aways: Om Framtidslabbet

I filmserien Urban Take-Aways får vi möta forskare och praktiker som delar med sig av insikter och erfarenheter från olika projekt med kopplingar till hållbar stadsutveckling. I denna film möter vi Josefin Wangel och deltagarna i Framtidslabbet vid SLU år 2020.

Futures with multiple targets: scenarios beyond GDP growth

Se Framtidslabbets öppna lunchföreläsningen om framtidsstudier och forskning som gavs av Ulrika Gunnarsson-Östling, KTH, 2020.

Four Futures for the Swedish Energy System

Se Framtidslabbets öppna lunchföreläsningen om framtidsstudier och forskning som gavs av Tobias Walla från Energimyndigheten 2020.

Publicerad: 01 juli 2022 - Sidansvarig: hanna.weiber.post@slu.se
Loading…