Hoppa till huvudinnehåll

Mat och klimat

En man håller fram en hamburgare som han tagit en tugga av. Foto.

Mat och klimat

Utsläppen från livsmedelssektorn står för cirka 20–30 procent av de globala utsläppen. Det är helt nödvändigt att minska matens klimatavtryck. Men hur? För att minska utsläppen av växthusgaser från livsmedelssektorn behövs  förbättringar i produktionen, ändrad markanvändning, tekniska lösningar, fossilfri energi, minskat matsvinn och förändrade kostvanor.

En bit rött kött. Foto.

Poddavsnitt om kött, kor och klimat

Podden Feeding Your Mind produceras av SLU Future Food och för fördjupade samtal om olika aspekter av hållbar mat.

Mat och klimat hör ihop

Framtidens mat och framtidens klimat hör ihop. I en serie filmer från SLU Future Food berättar SLU-forskare mer om forskning och kunskap kring mat och klimat. 

Publicerad: 13 juni 2022 - Sidansvarig: futurefood@slu.se
Loading…