Trädgård ... som botemedel?

Senast ändrad: 17 mars 2020

Väl utformade trädgårdar kan med fördel användas inom vård, omsorg och rehabilitering för att på olika sätt förbättra fysisk och psykisk hälsa och välbefinnande. Kursen "Trädgårdar i vård" erbjuder en möjlighet att lära sig mer om innehåll, upplevelse och användning av en sådan miljö. Vi pratar också om meningsfulla trädgårdsaktiviteter för människor som är särskilt känsliga och har särskilda behov i relation till miljön.

 

Kursen ges i Alnarp under höstterminen, på halvfart och halvdistans, vilket innebär tre kursträffar på plats i Alnarp utspridda över terminen. Övrig tid jobbar man hemma.

Kursens hemsida, ht-2019.

Några röster från senaste kursvärderingen:

  • Jag gillade upplägget av hela kursen och alla trevliga lärare som var villiga att hjälpa till om vi undrade över något. En av de bästa kurserna jag har läst!
  • Kursen har varit intensiv, superintressant och väldigt givande. Jag är jättenöjd med innehåll, tempo på undervisning/inlämningar, föredragshållare och återkopplingar.
  • Suveränt att blanda teoretiska föreläsningar med praktik som skett via övningar både individuellt och i grupp, utomhus och inomhus. Givande föreläsningar och litteratur. God samordning av kursen. Engagerade, kompetenta föreläsare och utöver det var samordnare av kursen tillgängliga, vänliga och tålmodiga med studenter som inte varit studenter på ett tag...

Fakta:

Kursen har utvecklats ur den miljöpsykologiska forskningen vid SLU i Alnarp som fokuserar på hur platser och landskap i vilka människor befinner sig bidrar till socialt hållbara vardagsmiljöer. Särskild uppmärksamhet ägnas åt utemiljöer som främjar människors hälsa, välbefinnande och utveckling.

Den miljöpsykologiska gruppen i Alnarp.


Kontaktinformation

anna.bengtsson@slu.se, 040-415170