Hoppa till huvudinnehåll

Institutionen för människa och samhälle

Vi forskar och utbildar i miljöpsykologi, företagsledning och rådgivning. Syftet med vårt arbete är att skapa förutsättningar för hållbara livsmiljöer och arbetsmiljöer på landsbygd och i städer. Vi utvecklar och förmedlar kunskap av hög kvalitet om människa, miljö och företagande.

Möt våra nya kollegor!

Välkomna till institutionen! Från vänster till höger: Rosa Hellman, doktorand (inom matsvinn), Misagh Mottaghi, postdoktor (inom naturbaserade lösningar och stadsplanering), och Anna Nohed, doktorand (inom naturbaserade lösningar).

Nytt europeiskt projekt: Naturescapes

Naturescapes handlar om naturbaserade lösningar i landskap som präglas av såväl naturliga som samhälleliga faktorer. Professor Kes McCormick ingår i ledningen för projektet och ansvarar dessutom för ett work package: "Theories and Practices of Transformative Change for Naturescapes".

SLU multisensoriskt utelaboratorium

Människor interagerar med urbana miljöer och naturmiljöer på sätt som är dynamiska, komplexa och multisensoriska. Ny bärbar teknik gör det möjligt att studera dessa upplevelser ute på plats i de verkliga miljöerna. Läs här om vårt projekt Sensola.

Hand med telefon och klocka

Lyssna på podden Human-land

En podcast producerad av alumninätverket inom miljöpsykologi. Teman som rör utomhusmiljöernas betydelse för hälsa och välbefinnande diskuteras tillsammans med experter inom fältet. Innehållet baseras på ett miljöpsykologiskt perspektiv.

Logotype

Gästdoktorand: Roberta Milardo

Under våren 2024 har vi nöjet att ha Roberta Milardo som gäst på IMS. Hon är doktorand inom "agri-food economics and policy" vid institutionen DISTAL på universitetet i Bologna, med professor Aldo Bertalozzi som handledare. Hennes doktorandprojekt är intiktat mot rådgivarrollen inom jordbrukssektorn, specifikt ekologiskt jordbruk. Syftet med forskningen är att studera hur kompetensen inom rådgivning kan stärkas och hur relationer mellan olika intressenter i distributionskedjan påverkas. Studien inbegriper intervjuer med rådgivare i Italien och Sverige. 

Movium-artikel: Kes om naturbaserade lösningar

SLU har en ledande roll och är navet i tre nystartade EU-finansierade projekt om naturbaserade lösningar. SLU:s kapacitet på området är enorm, säger professor Kes McCormick i ett samtal med Harald Klein på SLU Tankesmedjan Movium. Läs mer!

Aktuellt

Kalender

Publicerad: 19 april 2024 - Sidansvarig: mats.gyllin@slu.se

Institutionen för människa och samhälle

Prefekt: Mats Gyllin, mats.gyllin@slu.se, 040-41 55 37
Ställföreträdande prefekt: Sara Spendrup, sara.spendrup@slu.se, 040-41 55 07
Biträdande prefekt GU: Jozefine Nybom, jozefine.nybom@slu.se, 040-41 55 06
Biträdande prefekt FU: Caroline Hägerhäll, caroline.hagerhall@slu.se, 040-41 50 15
Medarbetare: följ länken till våra medarbetare

Postadress; Box 190, 234 22 LOMMA
Besöksadress: Slottsvägen 5

Loading…