Hoppa till huvudinnehåll

Natur och miljö

Vill du arbeta med att bevara den biologiska mångfalden? Vill du vara med och lösa dagens och morgondagens miljöproblem? Vill du vara med och utveckla och förvalta miljö- och naturresurser i Sverige? Är du intresserad av att vara med och forma vår framtida skog och miljö såväl nationellt som internationellt genom att vara expert på skogliga frågor?

Agronom - Mark/växt

Det vi odlar är basen för vår livsmedelsförsörjning. Hur kan vi producera tillräckligt med mat av hög kvalitet men samtidigt ta hänsyn till ekonomi och omgivande miljö? Som mark- och växtagronom har du eftertraktad kompetens som behövs för att utveckla framtidens hållbara odlingssystem.

Biologi och miljövetenskap

Utbilda dig till biolog eller miljövetare och arbeta för en hållbar värld. Du får kunskaper som gör att du kan lösa angelägna miljöproblem och bidra till att bevara en biologisk mångfald.

Civilingenjör - Energisystem

Om du vill vara med och utveckla framtidens energilösningar ska du läsa till civilingenjör i energisystem. Du får kunskaper i långsiktig hållbar energiteknik så att du kan bidra nationellt och internationellt.

Civilingenjör - Miljö- och vattenteknik

Bli en modern och nytänkande civilingenjör i miljö- och vattenteknik. Du får kunskap i att utveckla, kvantitativt bedöma och använda helhetslösningar som kan minimera belastningen på miljön.

Jägmästare

Jägmästare är experter på skog och skogsbruk, och på vad som krävs för att förvalta våra skogar på ett ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbart sätt.

EnvEuro

EnvEuro - masterprogram

Hur kan ett europeiskt perspektiv bidra till bättre förståelse för vår miljö och bättre hantering av våra naturresurser?

Environmental Communication and Management

Environmental Communication and Management - masterprogram

Kommunikation spelar en viktig roll för en hållbar användning av naturresurser och möjligheten att hantera miljöfrågor.

Trädgårdsvetenskap

Horticultural Science - masterprogram

Vill du jobba med växter och både påverka och delta i framtidens hållbara produktion och odlande av trädgårdsgrödor? Då är det här rätt masterprogram för dig.

Management of Fish and Wildlife Populations

Conservation and Management of Fish and Wildlife

Vill du bidra till en hållbar förvaltning och bevarande av världens fisk- och viltresurser? Då är det här rätt program för dig.

Outdoor Environments for Health and Well-being

Outdoor Environments for Health and Well-being - masterprogram

Det här programmet är utformat för dig som vill specialisera dig på hur utomhusmiljöer kan bidra till människors utveckling, hälsa och välbefinnande i vardagen. Programmet ges på distans.

Soil, Water and Environment - masterprogram

Mark, vatten och miljö är alla av yttersta vikt för hela vårt samhälle. Detta unika masterprogram förbereder dig för en framtida karriär som mark- och vattenexpert.

Publicerad: 03 maj 2022 - Sidansvarig: study@slu.se
Loading…