Kursbeskrivning Livsmedelshygien

Senast ändrad: 04 mars 2024

Ämne: Livsmedelshygien

Målgrupp: Yrkesverksamma som hanterar oförpackade eller kyl- och frysberoende livsmedel

Syfte, lärandemål: Kunskap och förståelse enligt Livsmedelsverkets förslag på basutbildning i livsmedelshygien för personer som hanterar livsmedel (rapport 8, 2006)

Kursinnehåll:  
•    Egenkontroll och HACCP
•    Hygien och renhållning 
•    Matförgiftningar 
•    Mikrobiologi 
•    Lagar

Nivå: Grundläggande

Omfattning/tid: 8 timmar

Flexibilitet: Helt webbaserad, inloggningsskyddad, SLU:s lärplattform

Kunskapskontroll: Slutquiz med slumpade frågor, tre försök, 70% rätt för godkänt

Utbildningsgivare: SLU Meny, Sveriges Lantbruksuniversitet, www.slu.se


Kontaktinformation