Möt en fyrfota deltagare

Senast ändrad: 06 november 2023
Rose

Våra fyrfota deltagare är ovärderliga för oss, och därför vill vi så klart sätta dom i fokus här på vår hemsida. Vi kommer med jämna mellanrum att presentera en av dom med lite fakta och privata bilder från vardagslivet med familjen.

Här kommer en presentation av sötaste Rose, en Labradoodle som älskar att spana på katter, rådjur och fåglar - gärna från en stor sten eller klippa. Och ser hon något så larmar hon resten av flocken! Stort tack till matte Cecilia för informationen och de fina bilderna.

Namn: Rose

Kön: Tik

Ras: Australien Labradoodle 

Ålder: 2 år

Min familj: Hos mig bor min storebror Bailey, 8 år (också en Australien Labradoodle), min matte och min husse. 

Utmärkande personlighetsdrag: Jag är alltid glad, nyfiken, enormt kärleksfull, bestämd, driven, klok, lyhörd, modig, snabb, verbal och jag älskar livet. Jag vet vad jag vill ha i livet. Om det är varmt, då badar jag, om jag är trött, då sover jag, när jag är törstig vill jag dricka ur ett dricksglas och om jag vill ha ett ben eller en leksak så berättar jag det tydligt för matte och husse. Jag brukar också alltid kramas när jag träffar de tvåbentingar jag tycker om. Det gör min mamma Lillan också. 

Favoritleksak: Jag tycker om att jaga mina leksaker från en flirtpole. Det är också verkligen spännande med kattleksaker. Matte säger att jag var en katt i mitt förra liv.

Favoritsysselsättning: Jag älskar att leka med min storebror Bailey och mina vänner. Det är så roligt att leka jagalekar och att brottas. En annan av mina absoluta favoriter är att simma. Det gör jag nästan året runt.

Bästa kompis: Mina bästa vänner förutom min bror Bailey är lilla Harry från mitt hunddagis, Labradoodlen Tassa och Labradoodlen Wilma. När jag leker med min bror eller mina kompisar så brukar jag ligga och lura bakom ett träd som en katt. När de kommer tillräckligt nära så går jag till attack. Det första jag gör när jag attackerar är att bita dem i öronen. Sedan jagar vi varandra. Jag gillar också att brottas och att mysa med mina kompisar.

Favoritmat: Jag älskar all slags mat men kokt lax är min favorit. Om vi får hundglass och jag äter laxglass då delar jag aldrig med mig till min bror eller mina kompisar. Jag älskar lax!

Favoritgodis: Matte gör mycket eget godis till oss. Det jag gillar bäst är lax och blåbärshjärtan. Allt med lax är toppen!

Roligt första minne: Ett roligt minne som matte och husse har med mig som liten var när jag första gången simmade i en sjö. Då var jag bara 10 veckor gammal. Matte hann inte ens reagera förrän jag hade gått i och börjat simma. Sedan dess är det något jag alltid gör när jag ser vatten. Jag springer till vattnet och hoppar i, simmar några varv, dricker lite och sedan är jag nöjd. 

Det här vill jag göra när jag blir stor: Jag är riktigt bra på Nosework och det skulle jag vilja lära mig mer om och att göra svårare sök. 

Därför anmälde matte/husse oss till Mitt liv med hund: Matte anmälde oss till "Mitt liv med hund" för att hon brinner mycket för hundens välfärd, att hunden har en röst, en egen vilja, rätten till ett liv som inte domineras av människans vilja. Livet med hund är så oändligt mycket mer än att gå ut och gå lite promenader. För matte handlar det om att försöka förstå mig och min fyrbenta bror, bygga en fin och kärleksfull relation till oss, göra saker för och med oss som vi älskar, att bli lyssnade på, låta oss få ett berikande liv och att få vara de unika individer vi är. Med hjälp av denna omfattande forskning, som sträcker sig över så lång tid, får jag och matte vara med och bidra till att, med förhoppning, göra våra framtida fyrfotade vänners hundliv till något riktigt, riktigt bra, ännu bättre än hundlivet idag. 

Detta vill jag också berätta: Jag är en utbildad och certifierad Skolhund. Det är min bror Bailey också. Bailey har jobbat med matte i skolan i 5 år och jag hoppas få börja att jobba med dem i skolan snart. Det är roligt att träffa eleverna på lågstadiet där jag gjorde min praktik.

Bläddra gärna bland de fina bilderna på Rose nedan. Under bilderna hittar du också länkar till alla våra tidigare hundar i fokus.

Vill du också presentera din hund på vår hemsida? Välkommen att kontakta oss via e-post mittlivmedhund@slu.se så berättar vi mer!


Kontaktinformation

Mitt liv med hund
E-post: mittlivmedhund@slu.se

SLU, Husdjurens miljö och hälsa, Mitt liv med hund
Box 234, 532 23 Skara
Besöksadress: Gråbrödragatan 19

Facebook Mitt liv med hund

Instagram Mitt liv med hund