Hoppa till huvudinnehåll

Företagsledning

Inom ämnesområdet Företagsledning utvecklar vi kunskapen och ökar medvetenheten om ekonomiskt och socialt hållbart företagande i de gröna näringarna, med fokus på företaget och människan i företaget. "Doing good for the people and the planet, at a profit."

potatis

Så mycket potatis, morötter, jordgubbar och vete blir inte mat

17 procent, 75 000 ton, av den odlade mängden matpotatis 2021 lämnade inte gårdar eller packerier för att bli mat. Det visar en studie som Fredrik Fernqvist och Rebecca Thörning på IMS deltagit i. Studien är en av fyra rapporter från Jordbruksverket som visar att betydande mängder potatis, morötter, jordgubbar och kvarnvete inte blir mat på grund av livsmedelsförluster på gårdar, packerier och kvarnar. Foto: Rebecca Thörning

Publicerad: 27 januari 2023 - Sidansvarig: marianne.persson@slu.se

Institutionen för människa och samhälle

Prefekt (inkl. GU-frågor): Mats Gyllin, mats.gyllin@slu.se, 040-41 55 37
Ställföreträdande prefekt: Sara Spendrup, sara.spendrup@slu.se, 040-41 55 07
Biträdande prefekt FU: Caroline Hägerhäll, caroline.hagerhall@slu.se, 040-41 50 15
Medarbetare: följ länken till våra medarbetare

Postadress; Box 190, 234 22 LOMMA
Besöksadress: Slottsvägen 5

Loading…