Företagsledning
Inom ämnesområdet Företagsledning utvecklar vi kunskapen och ökar medvetenheten om ekonomiskt och socialt hållbart företagande i de gröna näringarna, med fokus på företaget och människan i företaget. "Doing good for the people and the planet, at a profit."

Så mycket potatis, morötter, jordgubbar och vete blir inte mat
17 procent, 75 000 ton, av den odlade mängden matpotatis 2021 lämnade inte gårdar eller packerier för att bli mat. Det visar en studie som Fredrik Fernqvist och Rebecca Thörning på IMS deltagit i. Studien är en av fyra rapporter från Jordbruksverket som visar att betydande mängder potatis, morötter, jordgubbar och kvarnvete inte blir mat på grund av livsmedelsförluster på gårdar, packerier och kvarnar. Foto: Rebecca Thörning
Aktuellt inom företagsledning, intervjuer, reportage och artiklar.
- Forskning om blomsterbönder uppmärksammas i Extrakt, Formas webbtidning.
- Svenska blomsterbönder tar plats med hjälp av sociala medier
- Boksläpp - Crime and Safety in the Rural: Lessons from Research
- Stadens matavfall blir ny mat - ett tvärvetenskapligt forskningsprojekt på SLU.
- Kritik, kriminalitet och hot mot svensk djurproduktion – företagarnas perspektiv
- Ny rapport: Farm to Fork Strategy – A consumer perspective.
- Spetsteknologin kräver kapital
- Film - lantbruk och livsmedel efter Covid19ovid19
- Debattartikel om växtfabriker
- Podd om framtidens grönsaksdisk