Sveriges lantbruksuniversitet

Institutionen för anatomi, fysiologi och biokemi

Vi forskar, undervisar och informerar om djurens struktur och funktion vid hälsa, stress, sjukdom och i produktion, från molekylära mekanismer till hela djuret.

 

Ellinor 2.png

I Blickfånget: Ellinor Spörndly-Nees

 

 

Ellinor Spörndly-Nees arbetar som postdoktor i ett projekt om hästhovar tillsammans med Anna Janson. I projektet försöker de ta reda på varför vissa hästar har hårda, starka hovar medans andra hästar har hovar som slits snabbare och därför kan få problem. I projektet ska hästarna hovar undersökas på många olika sätt, bland annat med histologi, bildanalys och genuttryck.

 Ellinor började i projekt i mitten av mars och ska arbeta med det i två år. Hon undervisar även på institutionen. I höstas disputerade Ellinor och under doktorandtiden arbetade hon med flera djurslag som mink, råtta och isbjörn för att ta reda på hur hankönsreproduktionen påverkas av miljökemikalier. Ellinor är veterinär, utbildade sig i Köpenhamn och har tidigare arbetat kliniskt med smådjur.

 Hon bor utanför Uppsala och älskar vara i naturen och hemma med sin familj och pyssla i trädgården tillsammans med hönorna.

 AFB I Blickfånget

Publicerad: 23 april 2019 - Sidansvarig: sowsan.taha@slu.se