Hoppa till huvudinnehåll

Anatomi, fysiologi och biokemi

Vi forskar, undervisar och informerar om djurens struktur och funktion vid hälsa, stress, sjukdom och i produktion, från molekylära mekanismer till hela djuret. Från och med 1 januari 2024 ingår vi i den nya institutionen Husdjurens biovetenskaper.

Vår nya webbsida

Från och med 1 januari 2024 ingår vi i den nya institutionen Husdjurens biovetenskaper: Välkommen in!

Våra forskningsprojekt

Vill du veta mer om smärta hos häst eller ko? Om insekter som mat? Hundens ämnesomsättning? Eller kanske om hjärt- kärlsjukdomar hos katten? Läs mer om våra forskningsprojekt här.

HästSverige

HästSverige är en kunskapssajt för att hästintresserade i Sverige - med 800 sidor hästkunskap baserad på forskning från experter från bl a. SLU. Helt gratis!

brun-swb-häst-i-hage

Axplock ur forskning: "För ett långt djurliv i rörelse"

Denna forskning är ett av de projekt som bedrivs på instutitionen. Med tre kärnområden: klinisk biomekanik, smärtutvärdering samt artificiell intelligens strävar forskarna efter effektivare diagnostik av häst och nöt.

Enheten för hippologutbildning

Vi har Sveriges enda universitetsutbildning inom häst. Programmet omfattar 180 högskolepoäng och startar till hösten varje år. Utbildningen finns med tre inriktningar, Travhäst, Islandshäst och Ridhäst.

Kalender för AFB

Publicerad: 05 mars 2024 - Sidansvarig: lisa.chroisty@slu.se
Loading…