Livsmedelsprocesser och förpackningar

Senast ändrad: 05 februari 2018
lab-work.jpg

Området fokuserar på hur olika processer påverkar livsmedlet; dess komponenter, mikrostrukturer och slutliga produktegenskaper.

De flesta livsmedel är processade och genom val av processparametrar kan man påverka och styra produkternas egenskaper, så som konsistens, utseende, nutritionella egenskaper och lagringsstabilitet. Inom området förpackningar studeras möjligheten att utveckla livsmedelsförpackningar baserade på förnyelsebara material samt de funktionella egenskaperna hos dessa.

Personal

  • Annica Andersson, forskare
  • Roger Andersson, professor
  • Monika Johansson, forskare
  • Kristine Koch, forskare FLK
  • Rikard Landberg, forskare FLK
  • Maud Langton, professor
  • Åse Lundh, professor
  • Jana Pickova, professor

Doktorander

  • Susanne Djurle
  • Daniel Johansson
  • Maria Karlsson
  • Jing Lu

 Gäster

  • Ruben De Vries
  • Anna Nikiforova

 Tidigare professorer

  • Anders Andrén
  • Per Åman

 

Sidansvarig: cajsa.lithell@slu.se