Vi ger grundläggande och tillämpade kurser i kemi, mikrobiologi, molelylärbiologi och livsmedelsvetenskap.
Baskunskaperna i kemi, molekylärbiologi och mikrobiologi lägger grunden för senare kurser i utbildningen. Kurser i livsmedelsvetenskap ges på både grundläggande och avancerad nivå. Våra kurser ges framförallt till studenter inom agronomprogrammen – livsmedel och mark-växt, civilingenjörsprogrammet energisystem och kandidatprogrammet biologi och miljö, men kan också läsas som fristående kurser.
Självständigt arbete
Hos oss kan du göra examensarbeten/självständiga arbeten inom såväl tillämpade som mer grundläggande ämnen.
Läs mer om detta här: Examensarbeten
Våra kurser
Aktuella kurser läsåret 2020/2021 vid Inst. för molekylära vetenskaper
* markerar att en annan institutionen vid SLU har huvudansvar för kursen men där lärare från Inst. för molekylära vetenskaper deltar i undervisningen.
- Allmän kemi och kemiska energikällor (KE0049), 10 hp
- Animaliska livsmedel (LV0108), 15 hp
- Analytisk naturproduktskemi (KE0065), 7.5 hp
- Biogas i det hållbara samhället (ÖT0008), 7.5 hp
- Biokemi, fortsättningskurs (KE0064), 7.5 hp
- Djurens biologi 1 – biokemi (HV0120), 15 hp *
- Energi och miljö (MX0126), 7.5 hp *
- Energisystemens biogeokemiska förutsättningar (BI1360), 10 hp *
- Energisystemens miljöpåverkan (KE0069) 5.0 hp *
- Förorenad mark - riskbedömning och åtgärder (TE0020), 20 hp *
- Genetik, cellbiologi och mikrobiologi (BI1278), 15 hp *
- Grundkurs - Livsmedelsagronom (LV0100) 15 hp
- Grundläggande kemi I (KE0062), 15 hp
- Grundläggande kemi II (KE0063), 7.5 hp
- Human nutrition och fysiologi (LV0114) 15 hp
- Lantbruksvetenskap för ekonomagronomer (LB0086), 15 hp *
- Lantbruksvetenskap för husdjursagronomer (LB0113), 15 hp *
- Lantbruksvetenskap för landsbygdsutvecklingsagronomer (LB0087), 15 hp *
- Lantbruksvetenskap för livsmedelsagronomer (LB0105), 15 hp
- Lantbruksvetenskap för mark/växtagronomer (LB0107), 15 hp *
- Livsmedelsetik (LV0115), 7.5 hp
- Livsmedelskemi och livsmedelsfysik (LV0110), 15 hp
- Livsmedelsmikrobiologi, kvalitetsledning och livsmedelslagstiftning (LV0111), 15 hp
- Livsmedelsteknologi (LV0112), 15 hp
- Mikrobiologi (BI1337), 7.5 hp
- Organisk kemi med energitillämpningar (KE0068), 5 hp
- Vegetabiliska livsmedel (LV0113), 15 hp
Kurser inför läsåret 2021/2022 vid Inst. för molekylära vetenskaper
* markerar att en annan institutionen vid SLU har huvudansvar för kursen men där lärare från Inst. för molekylära vetenskaper deltar i undervisningen.
- Allmän kemi och kemiska energikällor (KE0049), 10 hp
- Animaliska livsmedel (LV0108), 15 hp
- Analytisk naturproduktskemi (KE0065), 7.5 hp
- Biogas i det hållbara samhället (ÖT0011), 7.5 hp
- Biokemi, fortsättningskurs (KE0073), 7.5 hp
- Biokemi och intermediär ämnesomsättning (BI1390) 15 hp *
- Energi och miljö (MX0126), 7.5 hp *
- Energisystemens biogeokemiska förutsättningar (BI1360), 10 hp *
- Energisystemens miljöpåverkan (KE0069) 5.0 hp *
- Förorenad mark - riskbedömning och åtgärder (TE0020), 20 hp *
- Genetik, cellbiologi och mikrobiologi (BI1278), 15 hp *
- Grundkurs - Livsmedelsvetenskap (LV0117), 7.5 hp
- Grundläggande kemi I (KE0062), 15 hp
- Grundläggande kemi II (KE0063), 7.5 hp
- Human nutrition och fysiologi (LV0114) 15 hp
- Lantbruksvetenskap - Djur och hållbarhet (LB0118) 15 hp *
- Lantbruksvetenskap för ekonomagronomer (LB0086), 15 hp *
- Lantbruksvetenskap för livsmedelsagronomer (LB0105), 15 hp
- Lantbruksvetenskap för mark/växtagronomer (LB0107), 15 hp *
- Livsmedelsetik (LV0115), 7.5 hp
- Livsmedelskemi och livsmedelsfysik (LV0110), 15 hp
- Livsmedelsmikrobiologi, kvalitetsledning och livsmedelslagstiftning (LV0111), 15 hp
- Livsmedelsteknologi (LV0112), 15 hp
- Mikrobiologi (BI1337), 7.5 hp
- Organisk kemi med energitillämpningar (KE0068), 5 hp
- Vegetabiliska livsmedel (LV0113), 15 hp
Notera att det är obligatoriskt att anmäla sig till omtentor i förväg. Anmälan görs via Ladok. Funka-studenter gör en extra "funka-anmälan" genom att skicka e-mail till tentamensansvarig lärare. Uppge namn, personnummer, kurs och kurskod, samt vilket år du var registrerad på kursen