Hortikulturell mikrobiologi Aquaponik Doft varnar för närvaro av tarmsmittor på bladgrönsaker Ekologisk odling Fältförutsättningar för lyckad löklagring med minskat svinn Ekologisk och biodynamisk grönsaksproduktion i lågenergiväxthus – hållbara, resilienta och innovativa livsmedelsproduktionssystem (acronym: GreenResilient) Hur kommer vi dit? Hållbar skörd och kvalité hos tunnel producerade jordgubbssorter Hydroponiska odlingssystem Kalciumbesprutning ökar bladens motståndskraft mot STEC och förstärker hållbarheten för bladgrönsaker Kan rapsens eget växtförsvar användas som biologiskt växtskyddsmedel? Kvalitetsmarkörer Odlingssubstrat Prototyp Plant factory: Innovativ strategi för kostnadseffektivt och hållbart produktionssystem för grönsaker året runt med minskade utsläpp från transporter och långväga transporter utarbetas på campus Alnarp Säkra bladgrönsaker från jord till bord: Bladytans mikroekologi är grundbulten i en framgångsrik preventionsstrategi mot EHEC (acronym: Safe Salad) Skenet kan bedra - men doften avslöjar kontaminerade bladgrönsaker Smakjakten. Vägen till smakrikare svenska grönsaker Stadsodling Säkra-hälsobefrämjande livsmedel Utveckling av bioreaktorbaserade odlingssystem för produktion av foderråvara för fisk Vad får vi för mat idag? Kvinnorna, barnen och tillgången till mat i staden: fallet Addis Ababa Vatten-bevattning Växtextrakt för bekämpning av humanpatogen på bladgrönsaker Växtföljder vid ekologisk odling i växthus Växthus - CO2 fotavtryck Övergödning
Kontaktinformation Ämnesgruppsledare Beatrix Alsanius Yenitze FimbresMaria HellströmMaria KarlssonSammar KahlilIsabella KlemanLars MogrenEmina MulaosmanovicAndreas NicolaidisAnna-Karin Rosberg Sändlista till hela ämnesgruppen