Hoppa till huvudinnehåll

Ämneskommitté Vall och grovfoder

Vall odlas på mer än en miljon hektar i Sverige. Det gör den till den vanligaste odlade grödan i landet. Vallen används främst som grovfoder för mjölk- och köttproduktion. Vår forskning och försöksverksamhet är inriktad på att utveckla odlingssystem för att producera så bra foder som möjligt för kor, hästar med mera.

Logotyp för vallkonferensen. Bild.

Vallkonferens 2023

I februari 2023 är det dags igen. Boka in den 7–8 februari i din kalender för Vallkonferens 2023, kom, lyssna och ställ frågor!

Den viktigaste grödan för den som producerar foder åt idisslare och hästar är vallen. På Vallkonferensen kan alla vallintresserade (utfodrings- och växtodlingsrådgivare, lantbrukare, forskare, lärare, studenter, beslutsfattare, säljare) träffas och ta del av det senaste inom forskningen på området.

Om du vill veta mer SLU Fältforsks ämneskommitté Vall och grovfoder, kontakta gärna ordförande och/eller sekreterare i ämneskommittén:

Under många år har vi i SLU Fältforsk ämneskommitté Vall och grovfoder skickat ut e-post om vår verksamhet och inbjudningar till våra möten. Anmäl dig till vår e-postlista här!

Publicerad: 28 oktober 2022 - Sidansvarig: Anneli.Lundkvist@slu.se
Loading…