Vår verksamhet vid Enheten för samverkan och utveckling

Senast ändrad: 19 september 2019
JA_ingångssida_300_300_20150926_101438.jpg

Enheten för samverkan och utveckling är LTV-fakultetens samverkansstödjande resurs. Vår övergripande målsättning är att bidra till utveckling av forskning och utbildning av hög kvalitet i samspel med en kunskapsdriven utveckling hos företag och organisationer. I våra samverkansprojekt har vi fokus på utveckling och innovation i samhället och näringen, våra samverkansintressenter är alla de vilka berörs av SLU:s kunskaper och utbildningar.

Enheten för samverkan och utveckling har i uppdrag att:
  • Initierar, utvecklar och koordinerar idéer, forsknings‐ och utvecklingsprojekt i samarbete mellan SLU, näringslivet och andra aktörer i samhället.
  • Utvecklar och genomför fortbildningsinsatser, kurser och rådgivning
  • Förmedlar forskningskommunikation relaterat till samhällsutmaningar.
  • Skapar och underhåller mötesplatser och nätverk
  • Tar fram, sammanställer och publicerar information, kunskap och åsikter och deltar i den offentliga debatten
  • Initierar och stödjer examensarbeten och studenters interaktion med näringslivet och samhället i stort
  • Verkar för samarbeten inom SLU och andra lärosäten
  • Initierar och stödjer arbete med externfinansiering
  • Bevakar och analyserar utvecklingen i omvärlden relaterat till SLU:s sektorer
Enhetens verksamhet

Vid Enheten för samverkan och utveckling finns bland annat

• Partnerskap Alnarp -en regional mötesplats mellan SLU, näringsliv och samhälle med inriktning mot de areella näringarnas framtid
  • SLU Alumn Alnarp - syftar till att bredda interaktionen mellan alumner, studenter, forskning och näringsliv.
  • SLU Urban Futures - är en strategisk plattform som utvecklar och stärker tvärvetenskaplig forskning, utbildning och samverkan inom hållbar stadsutveckling.
  • Tankesmedjan Movium -ett nationellt centrum för stadens utemiljö för praktiker där arbetet på stadsutveckling utgår från livet i städerna
  • Tillväxt Trädgård -en plattform för att stimulera tillväxt i trädgårdsnäringen.

Enheten har också ansvar för fundraisingverksamhet,  fortbildning, kompetensutveckling för yrkesverksamma, uppdragsutbildning samt är huvudman för några större samverkansprojekt.

Projekten inkluderar ofta flera verksamheter vid fakulteten och genomförs i samverkan med externa aktörer.