Hoppa till huvudinnehåll

Verksamhetsberättelse 2020

Enheten för samverkan och utveckling

Samverkan och utveckling under 2020

I den utmanande och nya kontext som Corona-pandemin medförde 2020, ändrades flera av förutsättningarna för vårt samverkansarbete på enhet. Främst genom att våra fysiska träffar fick ersättas med digitala former och flera samverkansaktiviteter med SLU medarbetare och externa parter fick ställas in. I ett språng, tidigt på våren 2020, tog vi oss in i en ny värld med digital samverkan och nyttiggörande. Nya tekniker, processer och kommunikationskanaler utforskades för att hålla uppe kvaliteten i våra aktiviteter. Digitala landvinningar blandades med en känsla av både ovisshet, övermäktigt arbete och oro. Med tillbaka blickens öga kan jag se allt vi klarade att genomföra, utveckla och leverera med hjälp av nyfikenhet, vår vilja att nå samverkan i viktiga frågor och att mötas över ny kunskap och nya gränser. Titta in på plattformarnas digitala verksamhetsberättelser, lär känna dem, lyssna, läs och se allt de gjorde under 2020. 

Året väckte även frågor som Vilka är vi?, Vad har vi för uppdrag?, Hur kan vi göra skillnad och nytta? Våra frågor mynnade under året ut i en egen verksamhetsbeskrivning för enheten. Tillsammans med LTV:s ledning mejslade vi vårt syfte och uppdrag. Enheten har i uppdrag att utveckla och stödja intern och extern samverkan för att stärka kvalitet och samhällsrelevans i forskning, utbildning och miljöanalys. Syftet med vårt arbete är att LTV och SLU är en drivande och inspirerande samverkanspart som tillsammans med omgivande samhälle gör skillnad i arbetet med utvecklingen för hållbart liv.

Läs mer om hur vi ser på samverkan, våra nyttoperspektiv och effektmål i vår verksamhetsbeskrivning! Önskar er alla en mycket god stund framför skärmen, med film, text och intressant material

Kristina Santén

Enhetschef för samverkan och utveckling

Publicerad: 22 april 2022 - Sidansvarig: camilla.zakrisson.juhlin@slu.se
Loading…