Resa hit

Senast ändrad: 21 februari 2023

Välkommen till Björkarnas stad eller Ubmeje som är det samiska namnet på staden.

Vi samlar all uppdaterad information som program, registrering och resa hit på den engelska sidan, klicka längst upp på sidan för att ändra språk. 

Stora delar av staden brann ned 1888 och efter det beslutades att plantera björkar som en form av brandgator för att förhindra liknande framtida katastrofer.

Genom staden flyter den majestätiska Umeälven som är ca 470 km lång och har sin början i sjön Överuman i Västerbottensfjällen och är en av flera stora Norrlandsälvar.

Umeå liksom stora delar av länen Norrbotten och Västerbotten som tillhör Barentområdet tillhör även Sapmi, ett område i Nordeuropa som innefattar samernas historiska bosättningsområden. Det är fortfarande vanligt att om vintrarna stöta på renar som kommit ned från fjällregionerna för att beta.

Både Västerbottens och Norrbottens län är rika på naturresurser, särskilt skog. Träindustri har traditionellt varit stor, med pappers-, massa, träfiberskivor, träpellets och limfog som viktiga produkter. Inom området finns produktion av trähus, trävaror, snickerier och möbler, samt Europas största producent av wellpapp. I området finns också tillverkning av skogsrelaterad teknisk utrustning samt en stark mineralindustri. Tre universitet finns också inom området, två i Umeå och ett i Luleå.

Resa till Umeå

Flyg till Umeå Airport (med SASNorwegian eller BRA).
Ta tåget (SJ) som stannar vid Campus, Östra Station.
Ta båten från Vasa i Finland och sen buss till centrala Umeå.

Campus ligger cirka en halvtimmes promenad från centrala Umeå.

 

Boende i Umeå

Det finns hotell främst i centrum och hotell förbokas för konferensens deltagare. Mer information ges i samband med att registrering för konferensen öppnar i slutet av mars. 

Program och registrering

Registreringen är öppen på den engelska sidan. Där finner du även en uppdaterad version av programmet.

Vad är Barents Forest Forum?

Läs mer om Barents Forest Forum, tidigare konferenser och vilka som står bakom.

Mer om Umeå, Visit Umeå


Kontaktinformation

Kontakt

Camilla Widmark

Projektledare Barents Forest Forum 2019

Forskare, dåvarande kanslichef Forest Bioeconomy Network

+46 90 786 85 96, +46 70 29 29 018

Mona Bonta Bergman

Kommunikatör Forest Bioeconomy Network

+46 730-347 379