Hoppa till huvudinnehåll

SLU serverar dig mer kunskap

SLU:s forskning har inspirerat till menyn vid konferensen Folk & Forskning 2025. Här hittar du spännande fakta att tugga vidare på.

Mer om hållbar matproduktion

SLU är ett universitet i internationell toppklass som fokuserar på själva grundstenarna för vår existens: rent vatten, levande landskap, uthållig matproduktion, god djuromsorg, hållbara städer och bioråvaror. Vår kunskap skapar förutsättningar för en hållbar, levande och bättre värld. 

Mingel och mat med förankring i forskningen

Folk & Forskning 2025 avslutas med ett inspirerande mingel i forskningens tecken. Vi kommer att bjuda på allt från hållbarhetsgris via skräpfisken braxen till tacos med krämig lupinröra – för dem som vågar toppad med friterad mjölmask – och allt kommer att vara kryddat med den senaste forskningen.

Kocken Cajsa Johansson från Cajsas kök kommer att på plats tillreda en efterrätt av de enda matvaror som Sverige är självförsörjande på: Morötter, socker, vetemjöl, mjölk och havregryn – som så klart blir morotskaka! Till det bjuder vi på inhemsk äppelcider och cikoria, kaffesurogatet från krigsåren.

Publicerad: 29 april 2025 - Sidansvarig: futurefood@slu.se
Loading…