REGGAE- Kråkvilan Garden & Wellness

Senast ändrad: 08 april 2024
Två personer vid ett bord

Kråkvilan Garden & Wellness är ett företag i Närpes i Österbotten som sysslar med välmående för både kropp, själ och jord. Företaget erbjuder i nuläget hembakade surdegsbröd till försäljning, yoga och träningstjänster, kortare retreater, örtvandringar och matlagning med vilda växter samt föreläsningar och kurser kring naturens välgörande effekt på människan. Vi håller också på och bygger upp en småskalig grönsaksodling enligt permakulturens principer utan konstgödsel och bekämpningsmedel. Respekt för naturen, människan och jorden genomsyrar all vår verksamhet.

Företaget föddes ur en konkret önskan att leva ett mer hållbart liv. Grundarna Magdalena Lindroos och Daniel Nissén har alltid kännt starkt för natur, miljö och hållbarhet och tillsammans grundade de företaget 2021. 

- Vi törstade efter ett liv med en lugn, lagom rytm som rymde mer än bara arbete och konsumtionssamhällets måsten. Att komma bort från de tärande system i samhället som sliter på både människor, djur och natur. Ett liv med en ren, frisk, välmående jord att leva på och där man hinner stanna upp och beundra löverket i träden, njuta av vinden mot hyn och känna gräset under sina fötter, förklarar Magdalena

 - Vi pratade om att få leva ett liv där vi har balans mellan våra passioner och en känsla av frihet och av att kunna bestämma över vår egen tid, fortsätter Daniel

 Naturen är expert på att hjälpa oss dit. Genom att vara i naturen och få kontakt med den kan vi kan förstå så mycket om oss själva och hela både oss och andra.

Därför är naturen närvarande på ett eller annat sätt i allt det som besökare kan ta del av på vår gård. Surdegsbrödet bakas på ekologiskt mjöl från närområdet och Kråkvilan 1.jpggräddas i mån av möjlighet med solel från egna solpaneler eller inköpt vindel. Yogan och träningen gör vi i synkronisering med årstiderna och gärna utomhus för att främja människans kontakt med både naturen och sin egen kropp. Att plocka vilda växter öppnar upp nya perspektiv på omgivningen och vad lokal mat kan vara. Grönsaksodlingen kan fungera som inspiration för hållbar matproduktion i liten skala, där vi får täckmaterial och gödsel från granngårdarna, vi komposterar och tillverkar vår egen jord och tar tillvara en hel del egna frön. 

Samtidigt är vi också mitt i processen och låter uppbygganden av företaget ta sin tid; vi håller på och renoverar vårt hus och gårdsbyggnader till ändamålsenliga utrymmen med naturvänliga material i en rimlig arbetstakt, grönsaksodlingen och trädgården byggs på bit för bit och är långt ifrån färdigt. Vi jobbar också fortsättningsvis deltid inom våra egna bransher: Lindroos inom kulturen och Nissén som journalist. Visionen är “be the change you want to see in the world” och att hjälpa både oss själva och vår omgivning leva på ett helande, lugnt och harmoniskt sätt.

 

Text och foto: Magdalena Lindroos och Daniel Nissén

 

MeditationMan gör yoga utomhus

 

 


Kontaktinformation

hej.krakvilan@gmail.com

Magdalena Lindroos
+358 40 5197 025

Daniel Nissén
+358 50 3666 284