REGGAE- Övermark Bed & Breakfast

Senast ändrad: 08 april 2024
Rött hus Övermark bed and breakfast

Övermark Bed & Breakfast är beläget i en landsbygdsmiljö i Närpes. Träbyggnaden har en lång historia som sjukhus från 1929 fram till 1973, men som nu renoverats och ibruktagits som Bed & Breakfast.

 

 

 

 

 

Interiör hotellrumPå Övermark Bed & Breakfast kan gästerna njuta av en lugn natts sömn med vyer över jorsbruksmiljön. Den säsongsbetonade frukosten kan sommartid njutas ute på den härliga terrassen. Som gäst finns det möjlighet att sitta i soffan och läsa en bok eller spela sällskapsspel med dem du reser med. Du kan även ta del av de olika aktiviteter i nejden eller njuta av miljön runtomkring, kanske värdparet kan tipsa om ett bra svampställe eller ett skidspår.

Ägare Övermark B&BJohan och Sabina är värdparet som driver verksamheten, de upplevde att byggnaden hade potential att fungera som inkvarteringslokal i hostel eller bed & breakfast stil. Vi köpte fastigheten 2017 och påbörjade vår resa mot att få ett trivsamt bed & breakfast. Renoveringen blev omfattande och spåren från byggnadens tidigare funktion som sjukhus är renoverade och målade i naturliga och lugna toner för att smälta in i omgivningen och skapa lugn.

Johan och Sabina har följt miljövänliga principer under renoveringen för att bevara byggnaden och följer miljötänket även in i själva inkvarteringsverksamheten. Vi trivs hela famljen i naturen och uppskattar alla årstidsväxlingar.

Paret har båda utbildning i hållbar utvecking och detta reflekteras även i vardagen. Johan är mångsysslande bonde, men gör även entreprenader utanför gården. Han tycker om att experimentera med och i naturen och kopplar av med jakt när tillfälle ges. Sabina experimenterar gärna i köket och gör upp planer för att skapa en trädgård kring Övermark Bed & Breakfast. Hon hoppas att i framtiden kunna gå ut för att hämta grönsaker, bär och frukt till frukostbordet.

 

Ägare Övermark B&B

 

 


Kontaktinformation

 info@overmarkbnb.fi    +358 40 6361353