REGGAE- Boksjön slow adventure

Senast ändrad: 02 april 2024

Boksjön banner.png

I den vackra dalen vid Boksjön driver Hans och Erica en hållbar jordbruksverksamhet, förankrad i återbruk och miljömedvetenhet. Deras gård, uppbyggd av återvunna material, erbjuder besökare aktiviteter som skidåkning och vandringsturer samtidigt som de delar med sig av kunskaper om det lokala naturreservatet och kulturarvet. Gästerna kan också uppleva traditionell vedeldad brödbakning och ett uppfriskande vinterdopp i deras sjöbastu. Med ett engagemang för lokalt samarbete betonar deras tillvägagångssätt återvinning, hållbarhet och en strävan att inspirera andra till en mer miljövänlig livsstil.

Byn Boksjön ligger inbäddad i en dalgång med omgivande berg längs den långa sjön. För paret Hans och Erica har det alltid varit självklart att de velat sköta gården med fokus på hållbarhet och återanvändning.

– Våra erfarenheter bygger på vår Västerbottensgård som vi flyttat från kusten och sedan byggt om i vårt Boksjöparadis, säger Erica.

Alla gårdens hus är byggda av återvunnet material och det kommer att fortsätta även i framtida byggnationer.

– Hans är snickare och händig med mycket mer än trä. Han kan berätta om området och livet förr och nu. Jag har själv varit verksam inom olika serviceyrken och gillar att arbeta med olika textila tekniker.

Besökare är välkomna att delta i olika aktiviteter, såsom skidåkning och vandringsturer. Erica och Hans delar gärna med sig av sin kunskap om Allemansrätten, Vindelfjällens naturreservat och de kulturmiljöer som finns i närheten.

Boksjön.png

 

– Hit är du också välkommen att prova att baka mjukt tunnbröd i vår vedeldad

e bagarstuga. Dessutom väntar en timrad bastu vid sjön där vi vintertid såg upp en isvak för ett skönt kallt dopp.

All verksamhet sker i samarbete och samråd med lokalsamhället och markägarna.

– Återbruk och hållbarhetslösningar är våra ledord. Vi använder till exempel inga engångsmuggar utan dricker ur träkåsor under våra utflykter och har komposterat och källsorterat i över 30 år. Vårt mål är att göra vår livsstil ännu mer hållbar och det vill vi förmedla till alla, avslutar Erica.

 

 

 


Kontaktinformation

boksjonslowadventure@gmail.com

tel:+46703600975 (Erica)