Studieorten Skinnskatteberg

Senast ändrad: 05 april 2024

Skogsmästarskolan

 

Skinnskatteberg, beläget i det biologiska gränslandet mellan det norra barrskogsområdet och det södra blandskogsområdet, är en utmärkt utgångspunkt för att belysa skogsproduktion och miljövård under olika geografiska betingelser.

Landets enda Skogsmästarskola ligger i Skinnskatteberg och sedan 1945 har det utbildats ungefär 2 000 skogsmästare där. Studenterna kommer från hela landet vilket denna karta visar. Vid institutionen bedrivs förutom universitetsutbildning även forskning och internationell uppdragsverksamhet.

 

Skinnskattebergs kommun ligger centralt i Sverige. Inom en radie av 18 mil bor det cirka 4 miljoner människor. Inom den radien ligger till exempel Stockholm. För att ta dig hit kan du kliva på tåget som går mellan Örebro och Krylbo. Föredrar du andra färdmedel så finns närmaste flygplats i Västerås och busstrafiken sköts av Västmanlands lokaltrafik.

Som student i Skinnskatteberg kan du välja mellan många olika sätt att bo – från studentrum till att dela en villa med några kurskamrater. I jämförelse med de större utbildningsorterna är det lätt att hitta bostad i Skinnskatteberg.

 

 


Kontaktinformation

SLU Skogsmästarskolan
Tel: 0222 - 349 50 (växel)
smsk@slu.se

Herrgårdsvägen
Box 43
739 21 SKINNSKATTEBERG