Vertebratzoologi
Kursperiod: 3 Dec 2020 - 17 Jan 2021
Språk: Svenska
Plats: Uppsala
This page is not available in the requested language. Please click to close this dialogue box.
Denna sida finns inte på det önskade språket. Klicka för att stänga denna ruta.
This page is not available in the requested language. Please click to close this dialogue box.
Våra experter möter samhällets behov av aktuell kunskap om hållbar användning av ekosystemen med beslutsunderlag som belyser både användningen av naturresurser och miljökonsekvenserna av den. SLU är Sveriges största utförare av miljöövervakning. Vi möter de svenska miljömålen och de globala målen inom Agenda 2030 genom 12 miljöanalysprogram.
Gamla insekter svarar på nya frågor. Läs mer om vår insektssamling.
Hur kan du se på en fjäder att den suttit längst fram på vänstra vingen på en uggla? Hur skiljer du den rödlistade fisken asp från en id? Allt detta och mer därtill kommer du att kunna när du läst kursen i vertebratzoologi. Det här är en viktig kurs för dig som värnar om biologisk mångfald. Utan kunskap om arterna kommer vi inte att kunna bevara dem.
”Det enda tråkiga med den här kursen är att den är slut. Kan vi inte ha vertebratzoologi resten av terminen också?”
Vill du bli rovdjursexpert? Då måste du kunna skilja ett vargspår från spår av lodjur och järv. Det får du lära dig på den här kursen. Andra spännande frågor är:
”…vid sidan av ekologi, floristik och entomologi troligtvis den viktigaste kursen för en biolog” Student 2019
Kursen handlar om ryggradsdjur – vertebrater. Du får lära dig att beskriva och identifiera vanliga däggdjur, fåglar, reptiler, amfibier och fiskar i svenska ekosystem. Hur de ser ut, hur de lever och vad de gör. Du får också inblick i deras systematik och evolutionära historia.
Den här är grundläggande kunskaper för biologer och våra studenter arbetar till exempel med naturvård på länsstyrelser, kommuner och konsultfirmor.
Ett populärt inslag på kursen är ben- och bajsrummet där du kan öva på ägg, fjädrar, skelett och spillning från olika arter. Som en godisbutik för biologer! Du får också vara med och ringmärka fåglar. En möjlighet att dem riktigt nära.
Plus förstås många intressanta föreläsningar. Kursledaren Göran Hartman är en uppskattad lärare och därtill Sveriges främsta expert på bävrar.
Vi utlovar nyttiga kunskaper för arbetslivet - men också att ditt liv blir ännu mer spännande när du känner till de ryggradsdjur vi har omkring oss.
Kursen ingår i programmet Biologi och miljövetenskap på SLU men du får gärna söka den som fristående kurs också.
Kursperiod: 3 Dec 2020 - 17 Jan 2021
Språk: Svenska
Plats: Uppsala
Tillförordnad prefekt Sönke Eggers, 018-672630, 076-8283848
sonke.eggers@slu.se
Uppsala
Postadress: Box 7044 75007 Uppsala, Besöksadress: Ulls väg 16 75651 Uppsala och
Grimsö
Grimsö forskningsstation, 730 91 Riddarhyttan
SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå. SLU är miljöcertifierat enligt ISO 14001. • Telefon: 018-67 10 00 • Org nr: 202100-2817 • Kontakta SLU • Om webbplatsen