Hoppa till huvudinnehåll

Kurser på grundnivå

Vid institutionen för vilt, fisk och miljö ger vi masterprogrammet Skötsel av vilt- och fiskpopulationer. Vi ger också fristående kurser på både grund- och avancerad nivå. På den här sidan har vi listat de kurser vi ger på grundnivå.
Kvinna vid vatten håller i en fisk. Foto.

Fiskevård

Hur kan vi skapa en hållbar förvaltning av fiskevatten för både fisk och människa? Vilka problem finns inom den svenska fiskevården i dag och vilka metoder används för att försöka lösa dem? Dessa är några av frågeställningarna du får djupdyka i under kursen Fiskevård.

Hand som håller en liten öring. Foto.

Fiskekologi

Vill du lära dig mer om fiskars beteende och livscykel? I kursen fiskekologi går vi igenom allt ifrån fiskars ofta fascinerande och långa vandringar till deras komplicerade reproduktionsbiologi.

En skogssork i skogen. Foto.

Skogens djur

Vill du lära dig om skogens djur, deras släktskap, ursprung, biologi och utbredningsmönster i Sverige? Då är detta kursen för dig!

Student närstuderar något på en trädstam med förstoringsglas. Foto.

Gör ditt kandidatarbete hos oss!

Är du intresserad av biologisk mångfald, vilda djurs rörelsemönster eller hur vilt och fisk kan förvaltas på ett hållbart sätt? Vi har ett brett utbud av kandidatarbeten i ämnena skogs­vetenskap och biologi!

Kvinna med kikare i fjällandskap. Foto.

Hållbart nyttjande av naturresurser

Hur kan vi nyttja naturresurser på ett hållbart sätt? Vilka är konflikterna som kan uppstå när olika intressen kolliderar? Var med och undersök detta med oss i denna kurs!

Loading…