Hållbart nyttjande av naturresurser

Senast ändrad: 05 november 2019
Prag2-3_ingress.jpg

Sommaren 2020 startar kursen måndagen den 29 juni i Prag – och fältresan avslutas i Sverige den 25 juli. Resan kommer att gå via Tatra-bergen och Białowieża (den sista tempererade urskogen i Europa) och avslutas i mellansverige.

Resan kommer att bjuda på vandring i berg och skogar och besök till olika verksamheter kopplade till nyttjande av naturresurser som fisk, energi eller mineraler. Vi kommer att träffa lokala representanter i de olika länderna och få deras syn på hållbarhet.

På kursen kommer studenter från SLU i Sverige, Purdue University och North Carolina State University. Studenterna kommer att arbeta i grupper där varje grupp fokuserar på ett område inom naturresursutnyttjande och hållbarhet.

Olika perspektiv på naturresursutnyttjande

Den första veckan består av översiktliga föreläsningar blandat med kortare utflykter i omgivningen. Från och med den andra kursveckan reser vi genom Polen och Sverige. Lärare från alla tre universitet samarbetar och planerar kursens olika delar och delar med sig av olika perspektiv på naturresursutnyttjande genom historien i olika delar av världen.

Transport under resan kommer att ske med kollektivtrafik eller abonnerad bus om det krävs för att nå mindre byar och städer. Resan mellan Polen och Sverige sker med färja. Boendet kommer att vara förlagt till vandrarhem och campingstugor.

Fakta:

Kursperiod: 29 juni-31 juli 2020 (7,5 hp)

Språk: Engelska

Förkunskapskrav: 60 hp i valfritt ämne

Sista anmälningsdag: Anmälan till kursen öppnar den 20 februari och är öppen till 16 mars.

Kostnad: En avgift kommer att tas ut för resor och boende under kursen. Avgiften är ännu inte fastställd, men räkna med runt 10 000 kr + resan till Prag. Nuvarande och tidigare programstudenter vid Fakulteten för skogsvetenskap, SLU kan söka stipendier för att täcka denna kostnad.

Vill du veta mer? Läs utbildningsplan på SLU:s studentwebb

Sidansvarig: susanna.bergstrom@slu.se