Kursperiod: 24 Mars - 6 Juni 2021 (15 hp)
Språk: Engelska
Nivå: Avancerad
Sista ansökningsdag: Öppen för sen anmälan.
Vill du veta mer? Läs utbildningsplan och förkunskapskrav på SLU:s studentwebb
Våra experter möter samhällets behov av aktuell kunskap om hållbar användning av ekosystemen med beslutsunderlag som belyser både användningen av naturresurser och miljökonsekvenserna av den. SLU är Sveriges största utförare av miljöövervakning. Vi möter de svenska miljömålen och de globala målen inom Agenda 2030 genom 12 miljöanalysprogram.
Hur bedrivs fisk- och viltskötsel mest framgångsrikt? Vilka är de aktuella utmaningarna? Efter avslutad kurs kommer du som student att kunna planera en hållbar skötsel av utvalda fisk- och viltarter.
Kursen ger dig färdigheter att basera dina skötselplaner på arternas populationsbiologi, habitatkrav, predation, skörd, politiska mål och andra aspekter i samhället. Du kommer att kunna ge rekommendationer och på ett effektivt sätt kommunicera skötselrekommendationer till förvaltare och forskare inom vilt- och fiskresurser.
I denna kurs får du avancerad träning i att effektivt hitta den information som behövs för att sköta fisk- och viltpopulationer.
Fältexkursioner belyser vissa problem som finns dagens förvaltning; återställande av livsmiljöer etc.
Kursen innehåller realistiska övningar som är utformade för att hjälpa dig att förvärva och utveckla din kommunikationsförmåga, vilken behövs för att vara en framgångsrik förvaltare av fisk- och viltpopulationer eller ha en ledande roll inom bevarande.
Flera av de lärare som undervisar på denna kurs arbetar med skötsel av vilt och fisk i dag. Detta hjälper dig inte bara att få kontakt med potentiella arbetsgivare, utan säkerställer också att du kommer att vara efterfrågad på arbetsmarknaden tack vare dina aktuella kunskaper och färdigheter.
Kursen är en del av våra internationella masterprogram i fisk- och djurförvaltning, men går också att läsa som en fristående kurs.
Kursperiod: 24 Mars - 6 Juni 2021 (15 hp)
Språk: Engelska
Nivå: Avancerad
Sista ansökningsdag: Öppen för sen anmälan.
Vill du veta mer? Läs utbildningsplan och förkunskapskrav på SLU:s studentwebb
Prefekt: Göran Ericsson 090-786 8508
Stf prefekt: Frauke Ecke 090-786 8642
Kommunikatör: Susanna Bergström 090-786 82 99
Postadress: Institutionen för vilt fisk och miljö, SLU, 901 83 Umeå
Besöksadress: Skogsmarksgränd, 907 36 Umeå
Fakturaadress: SLU Fakturamottagning, Box 7090, 750 07 Uppsala
SLU, Sveriges lantbruksuniversitet, har verksamhet över hela Sverige. Huvudorter är Alnarp, Uppsala och Umeå. SLU är miljöcertifierat enligt ISO 14001. • Telefon: 018-67 10 00 • Org nr: 202100-2817 • Kontakta SLU • Om webbplatsen