CBM Seminar Series

Senast ändrad: 18 maj 2018
tjärn.jpg

Idén med CBM seminarieserie är att inspirera till en interdisciplinär diskussion, och vänder sig till både forskare och studenter med olika bakgrunder. Seminarierna hålls på våren, och varje tillfälle består av en föreläsning med efterföljande diskussion.

Med seminarierna vill vi stimulera en intressant interdisciplinär diskussion som kan föra oss framåt. Vi hoppas att vi kommer kunna sätta ljuset på flera viktiga samtida miljöfrågor, problematisera dem och lära oss mer om varför vi tänker och handlar som vi gör i förhållande till naturen, och miljövård i stort.

Våren 2018
Historical ecologySeminars in Historical Ecology: An Exciting Future for the Past

De fyra seminarierna under våren 2018 öppnar för en diskussion över gränserna. De kommer alla ha den teoretiska utgångspunkten i boken Issues and concepts in historical ecology - The Past and Future of Landscapes and Regions,  (red: Crumley, Westin, Lennartsson) och använda historisk ekologi som en arena för att utforska transdisciplinärt arbete.

Seminarierna äger rum på SLU campus Ultuna, och hålls på engelska.

Program och mer information finns här.

 

Föredragen filmas och går att se i efterhand:

Se första föredraget av Mats Widgren här.

Se föredraget av Per Lagerås här.

Se föredraget av Jesper Larsson och Eva-Lotta Päiviö Sjaunja här.

Se Anneli Ekbloms och John Ljungqvists föredrag här.

Se föredraget av Ove Eriksson här.

 

CBM Seminar Series 2017

Conceptualisations of nature

CONCEPTUALISATIONS OF NATURE

– Exploring constructions and political agendas in human understandings of ecology, biodiversity, and environmental practice.

Seminarieserien lyfter fram frågan om natur- och miljövård i en samhällsvetenskaplig kontext. Fem eftermiddagar i vår med start den 16 februari höllinbjudna talare en timmes föredrag som direkt efterföljdes av en timmes diskussion. Tanken är att inspirera till en interdisciplinär diskussion, så den riktar sig till forskare och studenter med alla bakgrunder.

Mer information om program med mera finns på vår engelska webb.


Kontaktinformation
Sidansvarig: cbm-webmaster@slu.se