Hoppa till huvudinnehåll

Skogens mångfald

Den 21 mars har utropats till Skogens dag av FN. En dag för att uppmärksamma hur viktig skogen är för världens biologiska mångfald, och därmed för oss människor. Samma dag är också världspoesidagen, som firar mänsklighetens språkliga uttryck och poesins enastående möjlighet att ge uttryck för människans kreativitet. 

Stig i gles hög skog, som följer en utmärkt vandringsled. Foto.

Vinnarna i dikttävlingen utsedda!

I mars 2021 gick vi ut med uppmaningen: Följ poesins stigar in i skogen, och låt dig inspireras till att skriva en dikt. Kanske finns inspiration i den forskning som finns om skogen? Förutom glädjen att inspireras till poesi om skogen, så får våra vinnare ett bokpaket. Om träd, såklart. 

Stort tack till alla som skickat in dikter till tävlingen! Bidragen kan läsas här, under knappen "Dikter om skogen". Under "Vinnardikter" finns de tre dikter som juryn gillade bäst (vi kunde inte bara välja en...), och deras omdömen. 

Dikttävling Skogens mångfald_w600.jpgDet är SLU Centrum för biologisk mångfald och Ekologicentrum vid Sveriges lantbruksuniversitet som står bakom detta evenemang. En del av den forskning om skog, träd och den biodiversitet som hör ihop med den presenterar vi här på sidan. 

Publicerad: 05 juni 2023 - Sidansvarig: cbm-webmaster@slu.se
Postadress

SLU Centrum för biologisk mångfald
Institutionen för stad och land
Sveriges lantbruksuniversitet
Box 7012
750 07 UPPSALA

Besöksadress

Almas allé 8

Godsmottagning

Ulls hus godsmottagning 
Ulls gränd 1, 756 51 Uppsala

Ulls hus

 

 

Loading…