Livets träd - trädets liv

Senast ändrad: 20 september 2019

Björkhänge. Illustration: Martin HolmerDet hela började med en fråga för två år sedan, om Björkboken kunde vara med i en utställning med textilier. Det var Studio Bjarka, som skulle ställa ut sin första kollektion med tyger inspirerade av björken. När sedan Tallboken publicerades, hade Studio Bjarka, på sitt håll, skapat sin nästa kollektion med inspiration från tallen. Så föddes idén att göra någonting ihop, med kunskap, inspiration och konst utifrån biologisk mångfald och träd i fokus.
Resultatet är den utställning som först anordnades i Naturum Nationalparkernas hus i Tyresta våren 2018, och senare på Ol-Andersgården i Hälsingland våren 2019, och som nu kan ses i SLU-biblioteket från den 2 oktober.

"Livets träd – trädets liv"

Det är en kunskaps- och inspirationsutställning i gränstrakten mellan kunskap och konst, med träden i centrum. Vad händer när man sammanför entomologens kunskap, illustratörens blick, och textilkonstnärens kreativitet?Livets träd - trädet sliv. Foto: Håkan Tunón

Här kan man se tyger från konstnärsduon Studio Bjarka, och akvareller av illustratören Martin Holmer ur de fyra böckerna Sälg, Asp, Björk och Tall, och röntgade bilder av konstnären Elisabeth Henriksson, som visar en ny sida av dessa träd - insidan.

 

Bildcollage. Illsutrationer: Martin Holmer

Läs mer om trädböckerna och om Bengt Ehnström och Martin Holmer.

 

Praktisk information om vernissagen den 2 oktober.

Illustrationerna på denna sida är gjorda av Martin Holmer.


Kontaktinformation