Om Studio bjarka

Senast ändrad: 20 september 2019

STUDIO BJARKA är resultatet av två gamla vänner som har kommit samman efter att länge ha arbetat tillsammans som designers och konstnärer inom industrin. Ulla Hedenberg Wikström är född och uppvuxen utanför Piteå i Norrbotten och sedan länge bosatt på västkusten och Dominique Charrié, född och uppvuxen i Paris och numer bosatt utanför Bryssel i Belgien.

Vårt konstnärliga skapande baseras på vördnad och kärlek till allas vår Moder Jord, med träden och skogen som inspiration.

Våra kollektioner:

Bjarka är det fornnordiska namnet för björk. Björkens anpassningsförmåga gör det möjligt för snabb återväxt i områden som skadats av skogsbränder eller hyggen, och banar väg för olika arter. Bjarka representerar på så sätt födelsen av skogen, vår första kollektion och vår studio.
Detta ljusälskande pionjärträd symboliserar kvalitéer som; blygsamhet, elegans, kvinnlighet, vänlighet, beskydd, sötma, stabilitet och försoning.

Tall också ett pionjärträd, symboliserar för oss maskulin styrka, fred och evigt liv. Tallen är det andra i raden av träd vi nu tar oss an.

Vår intention med kollektionerna Bjarka och Tall är att reflektera naturen och bidra till att skapa en känslig, vacker och naturlig atmosfär i såväl privata som offentliga miljöer. Att tillsammans med CBM och Tyresta Nationalpark inspirera till kunskap om den mångfald av liv som våra vanligaste träd är upphov till och i symbios med. Vårt hopp är att vi människor tar ansvar och vårdar den natur som vi är satta att förvalta med både kärlek och intelligens.

Mönstren är mestadels tryckta på linne, men även andra miljövänliga material, och tillverkas på beställning. Kontakta oss via vår hemsida www.studiobjarka.com

 


Kontaktinformation