Hoppa till huvudinnehåll
Sveriges lantbruksuniversitet

Om institutionen

Skoglig resurshushållning är med drygt 100 anställda en av SLU:s största institutioner. Vi bedriver grundutbildning inom SLU:s Jägmästarprogram samt erbjuder forskarutbildningskurser och forskning inom våra ämnesområden. Den fortlöpande miljöanalysen vid institutionen är omfattande och utgör en väsentlig del av SLU:s verksamhet inom området.

Fyra personer tittar i en bok tillsammans. Foto.

Utbildning

Hos oss kan du läsa grundkurser och forskarutbildningskurser inom våra olika ämnesområden. Vi ansvarar även för verksamheten inom Ljungbergslaboratoriet. 

Forskning

Vår verksamhet är inriktad på att kombinera forskning inom våra ämnesområden med gränsöverskridande projekt.

Två människor klavar träd. Foto.

Miljöanalys

Hos oss är miljöanalys en omfattande verksamhet och innebär att fortlöpande följa växlingarna i miljöns tillstånd samt att skapa underlag för ett hållbart nyttjande.  

Övriga ansvarsområden

Till SLU:s anställda bidrar vi även med statistisk konsultation samt stöd när det gäller användningen av GIS och geografisk information.

Miljöcertifiering

Institutionen har lång tradition av miljöledningsarbete och 2004 fick vi vårt certifikat. Numera ingår all verksamhet vid SLU i ISO 14001 och verksamheten i Umeå har ett gemensamt certifikat.

Miljöcertifiering vid SRH

SLU Umeå från ovan i ett vinterlandskap. Drönarbild.

Här hittar du oss.

SLU Umeå ligger på samma campusområde som Umeå universitet och Institutionen för skoglig resurshushållning finns i byggnadens sydvästra hörn på plan ett och två.

Publicerad: 19 augusti 2021 - Sidansvarig: emma.sandstrom@slu.se
Loading…