SLU-nyhet

Sök pengar från Jordbruksverket

Publicerad: 24 november 2011

Jordbruksverket vill ha in ansökningar för projekt inom matlandet, ekologisk produktion är ett prioriterat område. Även försöks- och utvecklingsprojekt är välkomna november månad ut.

Ekologiska matlandsprojekt kan söka pengar
Nu finns det nya projektpengar att söka för organisationer som vill vara med och utveckla Sverige som matland. Det kan handla om nya processer och produkter, att utveckla måltiden inom den offentliga sektorn eller att skapa mer intresse för svenska råvaror.

I alla satsningar ska hållbarhet vara en röd tråd. En del i hållbarheten är att projektägarna ska tänka igenom hur projektet kan påverka miljön och klimatet. Ekologisk produktion är ett prioriterat område. Sista dag för att lämna in ansökan är den 16 januari 2012

Missa inte utlysningen av pengar till försök och utveckling
Sedan slutet av oktober har det varit öppet ansöka om pengar till försöks- och utvecklingsprojekt inom miljöförbättringar inom jordbruket. Nya och pågående projekt inom flera områden ska vara med och dela på 10 miljoner. Ekologisk produktion är ett sådant område.

Projekten ska ge underlag för åtgärder som kan tillämpas direkt. Projekt som behandlar flera miljöfrågor kommer att prioriteras. Men det brinner i knutarna. Sista ansökningsdag är den 1 december.


Kontaktinformation