- Ekologisk mat och hälsa
- Avkastning och livsmedelsförsörjning i ekologisk produktion
- Djurvälfärd på ekologiska gårdar
- Klimat och ekologisk produktion
- Biologisk mångfald och ekologisk produktion
- Växtskydd och bekämpningsmedel i ekologisk produktion
- Förluster av växtnäring och övergödning i ekologisk produktion
- Lokalproducerat och/eller ekologiskt – vad ska vi välja?
- Markbördighet och ekologisk produktion
Vad säger forskningen?
På dessa sidor presenteras en översikt av vad forskningen säger kring hur ekologisk produktion och konsumtion påverkar miljö och samhälle. En lättillgänglig översikt ges i sammanfattningar och ingresser till de olika avsnitten. Det finns också mer omfattande texter att läsa om du vill fördjupa dig och slutligen presenteras källmaterialet i referenslistor. Vi tipsar också om vidare läsning i anslutning till texterna. Vetenskapliga arbeten utgör basen för informationen på alla nivåer och texterna har diskuterats och granskats av andra forskare och experter. Sidorna finns också i webbportalen ekofakta.se.
Innehåll
Publicerad: 23 november 2022 - Sidansvarig: janne.nordlund.othen@slu.se
Loading…