SLU-nyhet

Grishälsa i franska Bretagne

Publicerad: 05 juni 2012

I maj var EU-projektet ProPIG:s projektdeltagare utanför Renne för att utbildas i hur man objektivt dokumenterar hälso-, välfärds- samt miljöfaktorer i ekologisk grisproduktion på franska kommersiella gårdar.

Gris tar siesta
Siesta. Foto: Eva Salomon

ProPIG projektet är till för EU’s ekologiska grisproducenter. Syftet med ProPIG är att:

  1. undersöka samspelet mellan djurhälsa och välfärd samt näringsutnyttjande och miljöpåverkan.
  2. Att designa och utveckla ett användarvänligt verktyg för att förbättra dessa aspekter i ekologisk grisproduktion.

Kultingar på utflykt

Smågrisarna tar gärna en utflykt utanför fållan. Foto: Eva Salomon

Spring i benen
Spring i benen. Foto: Eva Salomon

Lerbad
Ett svalkande bad en varm dag. Foto: Eva Salomon

Beta och böka är livet
Grisar både betar och bökar när möjlighet finns. Foto: Eva Salomon


Kontaktinformation