SLU-nyhet

Avel för ekologisk djurhållning

Publicerad: 25 juni 2014

Om du är intresserad av att diskutera avel av husdjur inom ekologisk produktion ska du hålla dig framme nu. IAHA* är en arbetsgrupp inom den internationella paraplyorganisationen för ekologisk produktion IFOAM** som ska ta fram ett förslag till hur IFOAM ställer sig i frågan om ekologisk husdjursavel.

IAHA kommer att ta hjälp av en öppen diskussionsgrupp som ska modereras av det europeiska konsortiet för ekologisk husdjursgenetik (ECO-AB) med stöd av FiBL (forskningsinstitut för ekologiskt jordbruk) i Schweiz.

Om du vill delta skicka ett e-mail till iaha@ifoam.org så får du ett lösenord från IFOAM:s Huvudkontor i Bonn. Lösenordet behöver du för att få tillgång till det interna plattform som IAHA använder (MOODLE System). Där kan du direkt gå till diskussionsforumet och bidra genom att svara på ett antal frågor.

Målet med diskussionen är att ha ett färdigt förslag till ”position paper” i slutet av september 2014 som ska diskuteras vid IFOAM Organic World Congress i Istanbul 12–15 oktober 2014. Dels i en för-konferens och in en workshop som IAHA håller i på huvudkonferensen.

 

* IAHA = IFOAM Animal Husbandry Alliance

** IFOAM = International Federation of Organic Agriculture Movements


Kontaktinformation