SLU-nyhet
SLU-forskare i KRAVs vetenskapliga råd
Publicerad: 06 maj 2013
KRAV bildade nyligen ett vetenskapligt råd bestående av två kvinnor och två män som forskar i hur maten påverkar miljö, hälsa, djurens välfärd och hur företag jobbar med socialt ansvarstagande.
– KRAVs vetenskapliga råd är ett led i arbetet med att säkerställa att KRAV erbjuder tydliga mervärden utöver EU:s regler för ekologisk produktion, säger Elisabeth Gauffin, ordförande i KRAVs styrelse.
Rådets allra första ledamöter, utsedda av KRAVs styrelse och valda på minst två år, är:
- Christel Cederberg, adjungerad professor vid Chalmers Tekniska Högskola och forskare vid SIK, Institutet för livsmedelsteknik och Bioteknik, Göteborg. Forskar i matens miljöpåverkan.
- Stefan Gunnarsson, veterinär, docent och lektor vid SLU, Skara. Forskar i djurhälsa och djurvälfärd och är även knuten till EPOK.
- Pia Lindeskog, nutritionist, tidigare chef för Avdelningen för levnadsvanor och livsmiljö på Statens Folkhälsoinstitut. Har forskat i matens hälso- och miljöpåverkan.
- Niklas Egels Zandén, docent på Handelshögskolan vid Göteborgs Universitet. Forskar i hur företag arbetar med socialt ansvar.