Nya projekt för att lyfta ekologisk livsmedelsbearbetning
Livsmedelsbearbetning är en viktig del av den ekologiska livsmedelskedjan men väldigt lite forskning har fokuserat på detta. Nu har tre projekt som är inriktade på att säkerställa kvalitet och säkerhet för ekologiska livsmedel i tillverkningskedjan startat inom CORE Organic.
Två projekt fokuserar på bearbetning och förpackning av frukt och det tredje på bearbetningstekniker för grönsaker.
Ecoberries Marie Alminger, Chalmers tekniska högskola
Ecoberries fokuserar på att utveckla hållbara bearbetnings- och förpackningstekniker för att förlänga hållbarheten och minska svinn.
Läs mer: http://coreorganicplus.org/research-projects/ecoberries/
SusOrganic Barbara Sturm, Kassel University
SusOrganic är ett projekt för att utveckla kvalitetsstandarder för torkad och kyld ekologiskt frukt samt att hitta riktlinjer för produktkvalitet, effektivitet, minskad resursanvändning och minskat svinn.
Läs mer: http://coreorganicplus.org/research-projects/susorganic/
FavorDeNonDe Roberto Lo Scalzo, CRA
Projektet ska undersöka hur olika bearbetningstekniker påverkar olika grönsakers smak, näringsinnehåll och oönskade substanser som exempelvis allergener.
Läs mer: http://coreorganicplus.org/research-projects/favor-denonde/