Utbildningar i andra länder, internetbaserade utbildningar

Senast ändrad: 26 april 2024

Som naturvägledare i Sverige finns det möjlighet att ta del av utbildning i andra länder, till exempel digitalt.

(Observera att CNV inte ansvarar för innehåll i kurser som erbjuds av andra aktörer.)  

Internetbaserade utbildningar inom heritage interpretation

Det finns flera organisationer och företag som erbjuder kurser och webinarier om heritage interpretation (definition) via internet. Här är några exempel:

National Association for Interpretation, NAI, (USA) erbjuder både webinarier och utbildningar inom sitt certifieringsprogram.

NAI:s logga

 

 

 

John Veverka & Associates (USA) håller i kurser och gör det bland annat via internet.

Utbildningar i Europa

Den europeiska samarbetsorganisationen för heritage interpretation Interpret Europe erbjuder utbildningar för guider och utbildare av guider. De har också en utbildningsöversikt för natur- och kulturvägledare i Europa.

Interpret Europes logga

Naturvejlederuddannelsen vid Köpenhamns universitet är en tvåårig universitetsutbildning.  Universitetet erbjuder även utbildningar till Friluftsvejleder

Naturbasert reiseliv vid Norges miljö- og biovitenskapelige universitet (NMBU) är en tvåårig utbildning, där naturvägledning ingår som en obligatorisk del. Naturvägledningskursen ska ge förståelse för naturvägledning som verktyg för lärande, rekr

eation och skydd av natur och kultur. Studenterna lär sig teori och metoder och verktyg för att kunna vara verksam inom praktisk naturvägledning. De lär sig arbeta med natur- och kulturstigar, att använda interpretation för guidning och att ta fram mobilapplikation för natur- och kulturvägledning.

Fler konsulter som erbjuder utbildningar

James Carter (GB) erbjuder kurser i Storbritannien och världen över.

Heritage Destination Consulting (GB) har kontor på flera platser i världen och erbjuder kurser i heritage interpretation.


Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv