Hitta intressanta examensarbeten om naturvägledning

Senast ändrad: 08 februari 2024

På denna sida länkar vi till examensarbeten som är relevanta för planering och utformning av naturvägledning. Vi länkar även till en skrift om hur naturvägledning kan underlätta arbetet för arkitekter och landskapsarkitekter.

Det görs många examensarbeten med relevans för alla som är intresserade av planering och utformning av naturvägledning. Med denna sida vill vi underlätta för dig som vill söka kunskap i examensarbeten och inspireras av SLU:s studenter att hitta det du söker.

Alla examensarbeten från SLU om naturvägledning är en sida där du kan få en uppdaterad översikt genom automatisk sökning på examensarbeten på SLU. Sökorden som används är naturvägledning och naturvägledare.

2020 tog Emma Arvidsson, på uppdrag av CNV, fram en sammanställning av examensarbeten från landskapsarkitekturprogrammet. Ta del av den här: Sammanställning med fokus på examensarbete från landskapsarkitekturprogrammet (pdf).

Framsida på skriften "Heritage interpretation for architects and landscape architects"

Den europeiska organisationen Interpret Europe har tagit fram skrifter för arkitekter och landskapsarkitekter. Du finner den här. Den är tänkt som en hjälp för de som vill bli ännu bättre på att använda naturvägledning (heritage interpretation) som ett redskap i arbetet med att lyfta fram de unika värdena på en plats. 


Kontaktinformation

SLU Centrum för naturvägledning (CNV)
Institutionen för stad och land, SLU
cnv@slu.se
slu.se/cnv